Nekad je nužno odabrati stranu
RECEPT

Zapečena tjestena s plodovima mora

FOTO: Podravka

Zapečena tjestenina s plodovima mora

Sastojci:

• 2 žlice maslinova ulja
• 200 g očišćenih kozica
• 100 g očišćenih dagnji
• 100 ml bijelog suhog vina
• 1 Fant zapečena tjestenina s rajčicom i tunom
• 250 g tjestenine Penne Zlato polje
• 80 g cherry rajčica

Priprema: Na zagrijano maslinovo ulje stavite plodove mora i kratko popecite. Zatim ulijte vino i pustite da kratko kuha. Sadržaj vrećice Fanta ispite u 800 ml vode. Zagrijavajte uz lagano miješanje dok umak ne zavri i kuhajte 1 minutu. U posudu za pečenje usipajte nekuhanu tjesteninu i dodajte pripremljene morske plodove. Prelijte pripremljenim umakom i lagano promiješajte. Po površini rasporedite narezanu rajčicu. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Izvor: Coolinarika