Franko's Pizza & Bar

Zagreb je dobio novu pizzeriju. Napolitana s mortadelom od vepra i tartufima zvuči božanstveno

FOTO: Bojan Zibar

Franko’s pizza & bar, nova je zagrebačka gastro destinacija koju će obožavati ljubitelji dobre pizze

Prema mnogima, pizza je jednostavno i brzo jelo, ali upravo je ta jednostavnost ponekad najkompliciranija. Nit vodilja vlasnika Franko’sa zato je ponuditi gostu ono najbolje, najizvornije i dovesti pizzu na jednu potpuno novu dimenziju, a samim time pokazati svu čaroliju recepture u koju je uložen velik trud i rad, mjeseci stvaranja savršenog tijesta, čija kvaliteta je iznimno bitna.

Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete, glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje u Franko’su leži najmanje 48 sati prije nego što završi u ručno izrađenoj, prekrasno obloženoj krušnoj peći, koja je u ovom lokalu, definitivno kraljica i u čiji će impozantan izgled biti uprte oči svakog tko zakorači u ovu pizza oazu. Za izradu poda peći, korišten je poseban kamen iz Napulja, naziva Biscotto di Sorrento, koji omogućuje da tijesto bude baš onakvo kakvo mora biti.

Svi znatiželjni ljubitelji ovog najpopularnijeg jela na svijetu, u Franko’su će se susresti i uživati u pizzi s mortadelom od vepra s tartufima, kremom od pistacija te ostalim zavodljivim mirodijama. U ponudi je također zanimljiva mediteranska pizza koja u svom sastavu krije sastojke poput kozica, limete, namaza od tikve. Za one koji vole povrće, ali na jedan sasvim drugačiji način, svoje će nepce moći prepustiti okusima šparoga, oraha, grill tikvica, gljiva te karameliziranih Cipollina. Jedan od sastojaka koji će se također naći svoje mjesto na pizzama su perle ili kuglice aceto balsamico, crne s tartufima i bijele s narom, koje svojim specifičnim, nesvakidašnjim i bogatim okusom, zaokružuju ideju o jednoj sasvim posebnoj gastro priči.

Interijer pizzerije potpisuje arhitektica Ivana Vrban, a otvorenje će se održati u petak, 15. ožujka 2019. od 16 sati kada možete rezervirati svoj stol, te prvi probati što ima novo u ulici kneza Branimira 71A.