Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

NOVO MJESTO

Zagreb ima novo mjesto za ljubitelje pizze. Možda ovakvu niste probali nikad

Pizza karakterističnog četvrtastog oblika oduševit će sve koji posjete lokal Pelati u samom centru Zagreba

Zagreb je dobio novo mjesto u gradu u kojem možete uživati u pizzi. Svi ljubitelji okusa pizze, u ovom će simpatičnom i oku ugodnom lokalu koji se nalazi na adresi Ilica 1.

Scrochiarella, naziv je pizze karakterističnog četvrtastog oblika, podrijetlom iz Rima, a svakim zalogajem asocira za istinsku Italiju. Hrskava, rustikalna, aromatična, puna najfinijih okusa i još primamljivijeg mirisa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a za njezin koncept i dolazak u grad zaslužni su vlasnici Imbi Abdurahimi i Petar Palić.

Za izradu ove pizze koriste se specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena. Jedno od njih je i integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48-72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu. 80% sastojaka za tijesto je voda koja je zaslužna za “zrak u tijestu”, što svakome tko ju proba garantira da mu neće teško sjesti na želudac.

Što se tiče samog pečenja ovakve pizze, ono dolazi u dvije faze tj. peče se dva puta. U prvoj fazi se peče samo tijesto, a u drugoj fazi pečenja se na tijesto dodaju uvijek svježi sastojci i namirnice koje se svako jutro nabavljaju na zagrebačkom Dolcu. Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata, panceta, samo su neki od primamljivih i uvijek dobrodošlih sastojaka ove rimske rapsodije okusa. Za ugodan ambijent i pomalo industrijsko uređenje sa zanimljivim detaljima, zaslužna je arhitektica Marina Nardin.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba