GASTRO

Za vikend se uputite na genijalni sajam Whisky Leaks. Održat će se u Rougemarinovom krasnom vrtu

Fini viskiji, probrani zalogaji i sočne priče više su nego dovoljan razlog za posjet

Ako već razmišljate o tome što biste mogli raditi u petak i subotu, imamo jedan prilično zanimljivi prijedlog. Na adresi Frana Folnegovića 7, u prekrasnom, epidemiološki primjerenom Rougemarinovom vrtu, tih će se dana održati novo izdanje sajma Whiskey Leaks. Iza organizacije sajma stoje Fine stvari, selektor i distributer najfinijih alkoholnih destilata za Hrvatsku, a u najkraćim crtama, Whisky Leaks nastoji potaknuti kulturu uživanja u tom dragocjenom piću predstavljajući viskije iz malih i neovisnih destilerija iz cijelog svijeta, kao samostalno piće ili u koktelu. Hrvoje Šerkinić iz Finih stvari cijelu nam je ideju dodatno približio. Whisky Leaks je, rekao nam je, nastao kao prirodna ekstenzija Finih Stvari, u želji da organiziraju događaj na kojemu mogu predstaviti proizvode koji definiraju njihova stajališta.

Viskiji i priče iz cijelog svijeta

Stjepan Dolenec

Za Whisky Leaks su si, nastavlja, zadali više ciljeva; funkcionira kao druženje entuzijasta, zaljubljenika, velikih znalaca i onih ne toliko velikih, kao izmjena iskustava i dojmova te prilika za kušanje nečeg novog u svijetu viskija. Priča s Whiskyjem i Finim Stvarima je, dodaje, nešto što se proteže od samih začetaka firme – svojedobno je trgovac bio integralan dio proizvodnog procesa, vodeći se za time cilj je bio smanjiti količinu posrednika od proizvođača do krajnjeg korisnika te ovakva događanja dopuštaju toj ideji da sjaji punim sjajem. A sve je rečeno potkrijepio i konkretnim primjerom.

“U Škotskoj na otoku Islay postoji mala destilerija pod imenom Kilchoman. Kilchoman je jedna od rijetkih destilerija u obiteljskom vlasništvu. Vlasnik destilerije gospodin Anthony Wills živi na otoku i radi u destileriji sa suprugom i tri sina, te smo imali priliku s njime razgovarati o poslu destileriji i planovima za budućnost, prilikom našeg posjeta i finaliziranja dogovora o suradnji. Upravo se takve direktne impresije kroz ovakav format događanja lako prenose dalje svakom tko poželi saznati zašto baš Kilchoman na primjer, a takvih primjera ima skoro koliko i boca na izlagačkom stolu”, priča Šerkinić.

Stjepan Dolenec

Whisky Leaks organizatori stoga vide kao priliku da podijele svoju strast prema viskiju sa svima koji će prisustvovati događanju, pa su za njih pripremili kušanje vrhunskih etiketa iz svih dijelova svijeta, od Škotske i SAD-a preko Tajvan, pa sve do Japana, a treba spomenuti i da će se prodavati po promotivnim cijenama. Jednodnevne ulaznice možete kupiti ovdje, po cijeni od 110 kuna u pretprodaji, te 135 kuna na dan eventa. Cijena ulaznice uključuje četiri kupona za piće, te jedan fini zalogaj. Više informacija možete doznati ovdje.

Napomena: Zbog najavljene kiše, Whisky Leaks održat će se samo u subotu, 8. svibnja, od 12 do 19 sati. Sve kupljene ulaznice za petak vrijede za subotu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba