Nekad je nužno odabrati stranu
VIKEND RECEPT

Za ručak radimo piletinu s medom i bijelim lukom. Recept je toliko lak da ga morate i vi isprobati

FOTO: @oslanomislatkom

Dala nam ga je Sandra Rončević (@oslanomislatkom)

U slučaju da ste ovog vikenda naumili provoditi što manje vremena kuhajući, a svejedno želite pojesti nešto ukusno, donosimo vam recept koji bi vas mogao zanimati. Pronašli smo ga Instagram profilu Sandre Rončević (@oslanomislatkom) i instantno ga odlučili isprobati. Riječ je o receptu za piletinu s bijelim lukom i medom, s dodacima poput soja sosa i prilogom jasmin riže, čija vam sveukupna priprema neće oduzeti više od tridesetak minuta. Kako točno glasi recept, provjerite u nastavku.

PILETINA S MEDOM I BIJELIM LUKOM

@oslanomislatkom

Što trebamo? (za 4 osobe)

500 g pilećih prsa (Sandra je koristila Međimursko pile)
2-3 žlice škrobnog brašna
prstohvat soli
prstohvat papra
2 žlice suncokretovog ulja

Za preljev
2 žlice sojinog umaka
75 ml vode
1 žlica meda
1 žličica rižinog octa (može jabučni kao zamjena)
2-3 režnja protisnutog češnjaka
mrvicu kumina

Za prilog
150 g jasmin ili basmati riže
sezam

@oslanomislatkom

Kako pripremamo?

Meso narežite na podjednake kockice (veličine zalogaja), posolite ga i popaprite pa izmiješajte, pospite škrobnim brašnom, protresite da se dobro obloži. U teglicu s poklopcem stavite sve sastojke za preljev i dobro protresite.

Zagrijte wok tavu (ili dublju tavu), dodajte žlicu-dvije ulja pa ubacite meso i popržite ga do zlatne boje. Meso po mogućnosti pržite u dva-tri navrata; prženo meso izvadite iz tave na tanjur, kad ste sve ispržili vratite u tavu i prelijte pripremljenim preljevom i kuhajte 5-6 minuta, odnosno dok se umak ne ugusti.

Poslužite uz kuhanu jasmin ili basmati rižu, prije služenja pospite sezamom i svježim peršinom te sjeckanim čilijem po želji.