VIKEND RECEPT

Za pripremu ove torte s limunom uvijek imate vremena. Recept je zbilja fora

FOTO: Darko Debić

Dao nam ga je Darko Debić s bloga Samo jedan griz

Za toplih mjeseci ne preferiramo dulje boravke u kuhinji, pa tako ni pripremu kompleksnijih slastica. No, baš zato volimo naići na recept zbog kojeg ćemo ipak poželjeti upaliti pećnicu. Ovog smo ga puta pronašli na jednom od naših omiljenih gastro blogova, Samo jedan griz iza kojeg stoji Darko Debić. Radi se o caprese torti s limunom, čija priprema nije komplicirana, a čiji će okus ponuditi osvježenje koje svih ovih dana trebamo. Cijeli recept možete provjeriti u nastavku.

Torta caprese s limunom

Darko Debić

Što trebamo? (kalup 26 centimetara)

250 g bademovog brašna
150 g šećera u prahu
60 g škrobnog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1 limun ili 2 manja
200 g naribane bijele čokolade
6 jaja
1 – 2 žlice soka limuna
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
bademi u štapićima ili listićima za ukrašavanje

Darko Debić

Kako pripremamo?

U zdjelu staviti bademovo brašno i šećer u prahu, pomiješati sastojke. Dodati škrobno brašno, prašak za pecivo i ribanu koricu limuna. Sve suhe sastojke dobro promiješati i dodati bijelu čokoladu. Posebno umutiti mikserom jaja dok ne udvostruče volumen.

Suhim sastojcima dodati jaja, promiješati dodajući ekstra djevičansko maslinovo ulje i limunov sok. Kalup namazati uljem i pobrašniti škrobnim brašnom.

Uliti smjesu i posipati bademima. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 30 do 35 minuta. Poslužiti kad se potpuno ohladi.