Nekad je nužno odabrati stranu
VIKEND RECEPT

Za ovaj sočni kolač s višnjama, čokoladom i lješnjacima ne trebate ni paliti pećnicu. Imamo recept

FOTO: @cookie.djo

Jednostavan, brz i nadasve ukusan

Unaprijed smo znali da ćemo i ovog vikenda poželjeti pojesti kakvu ukusnu slasticu, pa smo se na vrijeme odlučili baciti u potragu. Recept koji nam je najviše privukao pažnju pronašli smo na Instagram profilu Martine Đođo, koju sam vam početkom godine predstavili kroz priču o Veganuaryju. Ovaj je put radila zobene šnite s višnjama, čokoladom i lješnjacima, čija priprema od vas neće tražiti čak ni to da upalite pećnicu. Neki od ostalih sastojaka koji će vam trebati za ovu sirovu vegansku slasticu uključuju datulje, kokosovo mlijeko, kikiriki maslac i javorov sirup, a sve detalje možete provjeriti u nastavku.

ZOBENE ŠNITE S ČOKOLADOM, VIŠNJAMA I LJEŠNJACIMA

Što trebamo?

50 g zobenih pahuljica
40 g kokosovog ulja
8 svježih datulja
1 žlica kikiriki maslaca
200 g kokosove kreme (gusto kokosovo mlijeko)
150 ml zobenog mlijeka
100 g tame čokolade
1 žlica javorovog sirupa
pola tegle višanja
100 g lješnjaka

Kako pripremamo?

Zobene pahuljice, otopljeno kokosovo ulje, očišćene datulje i kikiriki maslac blendati da se sjedine pa utisnuti u kalup (Martinin je 15×25). Kremu napraviti tako da se zajedno ugriju kokosova krema i zobeno mlijeko dok ne postanu tekući pa se to skloni s vatre, a zatim dodati u to čokoladu i javorov sirup. Kad se čokolada otopi, sve dobro izmiješati pjenjačom i pustiti da se kratko ohladi.

Po pripremljenoj podlozi od zobenih rasporediti višnje i lješnjake (ostaviti desetak lješnjaka). Preliti kremom od čokolade. Preostale lješnjake nasjeckati i posuti ih po vrhu. Staviti u hladnjak na minimalno pola sata.