NOVO MJESTO

Wasabi bar novo je mjesto s azijskim jelima. Nove mjere ih ne mogu zaustaviti jer im je fokus dostava

FOTO: tmg creative

Bili smo na ručku u Wasabi baru u Mlinovima, novom mjestu koje nudi azijsko japansku fuziju

Uvijek su me na putovanjima privlačili mali barovi s hranom u koje možeš sjesti i pojesti, ali isto tako ponijeti hranu za van i sjesti u park te uživati u okusima. Prije desetak dana na adresi Mlinovi 3 otvorio se upravo jedan takav maleni, simpatični lokal. Ime mu je Wasabi bar, a fotograf Sandro Lendler i ja posjetili smo ga netom nakon otvorenja i provjerili što nude.

sandro lendler

FOKUS NA DOSTAVU OD SAMOG POČETKA

Dočekao nas je Antonio Druško, chef kuhinje koji se samo azijskom kuhinjom bavi desetak godina pa smo porazgovarali o konceptu mjesta. Naravno da me prvo zanimao odabir lokacija, na što mi je odmah odgovorio da u toj zoni baš i nema azijske kuhinje, a i savršeno je mjesto za organizirati dostavu.

“Da, dostava je nešto na što smo se u startu fokusirali jer su vremena kakva jesu i nažalost moramo računati samo s njom. Evo, tu je i naš dostavljač. Imamo svoju dostavu, ali uskoro bismo trebali krenuti i s Woltom. A možda i Glovom.”

sandro lendler

OD SUSHIJA DO WOKA

Trenutno imaju fiksni jelovnik koji se sastoji od nekoliko vrsta woka i nekoliko vrsta sushija, a nastao je u suradnji s Miroslavom Repijom, nekad glavnim sushi majstorom u Evergreen Sushi Baru. “Za sada je ovo početni meni, ali planiramo ubacivati neka nova jela za vikende, evo za petak baš planiramo neku juhu.”

Od favorita Antonio izdvaja Gyu udon, ljuće jelo s biftekom i Yakisoba wok s heljdinim rezancima. “Coconut curry nam je isto interesantan, a dolazi u kombinaciji s piletinom ili lungićem. Imamo i vegetarijansku opciju woka i sushija.”

Yakisobu wok, 58 kuna

Dodaje kako je smjer kuhinje svakako azijska fuzija u kojoj ima prostora za promjene i uvođenje novih jela s vremenom, a namirnice nabavljaju od lokalnih dobavljača povrća. Ono što je posebnost je sushi s pastrvom koju nabavljaju iz Gračana. “Odlučili smo uzeti nešto domaće, pa je pastrva bila naš izbor.”

Ebi Tempura Roll, 56 kuna

ATMOSFERA NUDI KRATKI BIJEG NA ISTOK

Uređenje interijera odrađeno je u tipičnom azijskom kićenom stilu s raskošnim tapetama i zlatnim elementima, atmosfera nudi kratki bijeg na Istok. Druško dodaje da je to bar u kojem bi se ljudi trebalo osjećati opušteno. Unutra su dva stola, ali imaju svoju terasu za koju ćemo ipak trebati pričekati proljeće.

Još danas rade do 20, ali planiraju raditi do 22 sata, sve u skladu s time kako se bude odvijala situacija s pandemijom. “Feedback nam je jako dobar, mnogi koji su nas posjetili već i naručuju, tako da mislim da imamo sjajan start. Dalje ćemo vidjeti.”

Curry coconut, 53 kuna s piletinom, 57 kuna s lungićem

Ako se nađete u Mlinovima, ili ste željni ukusnog woka ili sushija, sada možete isprobati Wasabi bar. Ja sam sigurna da ću opet naručiti Yakisoba wok.

Gyu udon, 62 kune AFP
Sake roll, 54 kune
Kombinacija Masu maki (pastrva), 33 kune i Ebi nigiri (3 kom. u porciji) 35 kuna