Nekad je nužno odabrati stranu
VIKEND RECEPT

Vrijeme je za cheesecake s mangom. Znamo kako ga najlakše pripremiti

FOTO: @brunchrea

Poznata slastica na malo drugačiji način

Novi vikend donosi vam novu priliku za isprobavanje slatkih recepata. Vjerujemo da vam cheesecake ne trebamo posebno predstavljati, niti vas nagovarati da ga napravite. No, predlažemo vam da umjesto onog klasičnog, ovaj put napravite cheesecake s mangom. Ovaj ultimativni ljetni recept pronašli na Instagram profilu Ree Polovine @bruncherea, a sve detalje možete provjeriti u nastavku.

Mango cheesecake

@brunchrea

Što trebamo?

Za podlogu
50 g zobenog brašna
50 g bademovog brašna
50 g kokosovog maslaca
60 g banane
20 g eritritola
pola žličice cimeta

Cheesecake sloj
700 g grčkog jogurta (minimalno 5 % masti)
50 g vrhnja
50 g maslaca od kokosa
15-20 g liofiliziranog manga (20 g ako želite intenzivniji okus manga). Koristite onaj u prahu ili sameljite u prah u mlinčiću za kavu.
70-100 g šećera/sirupa po želji (Rea je stavila pola pola kokosov sirup i eritritol u prahu, količina ovisi o tome koliko slatko želite)
1 žlica soka od limuna

Gornji sloj
200 g manga
40 g eritritola
par žlica vode

@brunchrea

Kako pripremamo?

Dan prije grčki jogurt pomiješajte sa sokom od limuna. Na posudu stavite cjediljku za tjestenine, na cjediljku stavite krpu i sipajte unutra grčki jogurt. Ostavite 24 sata ili barem preko noći da odstoji kako bi iskapala tekućina. Smjesa treba biti gusta, a autorica recepta je krpu mijenjala dva puta. Sve sastojke za podlogu pomiješajte i utisnite u kalup promjera 18 centimetara i ostavite u frižideru kratko da se stegne.

Kada grčki jogurt iskapa, dodajte mu ostale sastojke. Ako imate mango u komadićima, sameljite ga u prah. Smjesa će biti jako gusta kada sirutka iskapa, ako vam to ne paše, dodajte još vrhnja Smjesu stavite na podlogu, poravnajte i stavite u frižider.

Svježi mango izmiksajte štapnim mikserom, dodajte malo vode i eritritola i kuhajte dok ne dobijete gušću pekmezastu smjesu. Kada se malo prohladi (ali ne skroz), stavite pekmez preko cheesecake sloja, poravnajte i ostavite u frižideru par sati da se stegne. Po želji ukrasite listićima od badema i borovnicama.