GASTRO TEST

Vrijeme je za pincu. Isprobali smo njih sedam iz slastičarnica i craft pekarnica

U ovotjednom Super1 gastro testu na red su došle pince

Ako volite pince ili sirnice, a ne znate ih ili ne stignete spremiti dobra je vijest da ih za svoj blagdanski stol možete pronaći u poznatim zagrebačkim craft pekarnicama Bread Club i Korica te pet slastičarni. Riječ je o slatkom kruhu koji se obično priprema za Uskrs, te poslužuje uz kavu ili čaj, ali i kao desert nakon ručka. U redakciji Super1 odlučili smo tako testirali njih sedam, a ovo su dojmovi Lucije Tunković, Latice Martinis Filković i Aleksandra Selaka.

Slastičarnica Orijent

Proizvođač: Orijent
Gdje: Petrinjska 2
Cijena: 25 kuna, 250 grama
Dojam: “Ova mi nema apsolutno nikakvu slatkoću, jako mi je suha, doslovno mi je kao da jedem kruh star tjedan dana, a netko ga je namočio u šećer”, bilo je mišljenje Lucije. Aleksandar se nadovezao riječima: “Ja se slažem, kao stari kruh s malo ruma. Nema baš neki pretjerani okus.” Sve rečeno je potvrdila Latica rekavši: “Meni je isto jako suho i potpuno bezukusno. Ne bi nikad rekla da je to pinca.”

Aleksandar Selak

Zdravljak Sršek

Proizvođač: Zdravljak Sršek
Gdje: Andrije Žaje 43
Cijena: 30 kuna, 300 grama
Dojam: “Ima dobar okus, suha je, ali dobra”, kratko je komentirala Lucija. “Možda je malo suša, ali svejedno miris i okus mi baš odgovaraju. Djeluje mi baš nekako domaće”, bilo je mišljenje Latice. I Aleksandru je ova pinca bila baš dobra što su potvrdile riječi: “Čak mi se rum i limun osjeti. Fale mi samo grožđice.”

Aleksandar Selak

Slastičarnica Jakšić

Proizvođač: Slastičarnica Jakšić
Gdje: Ulica kralja Zvonimira 30
Cijena: 20 kuna, 250 grama
Dojam: “Meni nije toliko suha, ali slična mi je onoj iz Orijenta. U ovoj mi se osjeti više slatkoće”, prokomentirala je Lucija. Latica se nadovezala: “Meni je ova malo suha, osjetim barem malo slatkoće. Ali definitivno ne bi bila moj prvi izvor.” Aleksandar je zaključio: “Meni je ova lošija od one iz Orijenta. Istodobno je suha i ljepljiva. Tijesto je jednolično i kruhasto.”

Aleksadar Selak

Slastičarnica Cukeraj

Proizvođač: Cukeraj
Gdje: Gajeva 4
Cijena: 25 kuna, 250 grama
Dojam: Za njega je Lucija rekla: “Meni je ni približno aromatična kao ova prošla. Najmanje suha pinca, ima zapravo teksturu kao bijeli kruh iz obične pekare.” Njezino mišljenje je potvrdila Latica riječima: “Ima teksturu kao puter štangica koja je mrvicu više zaslađena i formirana u koncept pince. Ok je ali nikakav spektakl.” Za ovu je pincu Aleksandar rekao: “Meni je ova čak ok jer ima neku više kao pjenastu teksturu. Ali da, podsjeća jako na puter štangicu s malo limuna i ruma.”

Aleksandar Selak

Pekarnica Korica

Proizviđač: Korica
Gdje: Martićeva 19
Cijena: 14 kuna, 100 grama
Dojam: Komentar Lucije bio je: “Meni se sviđa tekstura, dobra mi je.” Latica se nadovezala: “Meni je dobra i super mi je ovaj moment sa šećerom gore. Ja volim da ima to gore. Fino mi miriše.” Aleksandar je zaključio: “Meni se sviđa, osjete se arome, najviše mi se sviđa taj šećer gore. Jedino mi se čini da je malo zagorila.”

Aleksandar Selak

Vincek

Proizvođač: Vincek
Gdje: Ilica 18
Cijena: 17,50 kuna, 250 grama
Dojam: Lucija je rekla: “Meni ima neki neobičan okus, po mentol bonbonima.” Za ovu je pincu Aleksandrar rekao: “Meni se ova najmanje sviđa i tekstura i sve mi je loša, ali najviše mi smeta što mi ima okus vanilije.” Latičin komentar bio je: “Ima neki neobičan miris koji podsjeća na kombinaciju nekih bonbona i dosta mi je suha. Cijela ta kombinacija mi baš nema veze s pincom.”

Aleksandar Selak

Bread Club

Proizvođač: Bread Club
Gdje: Trakoščanska ulica 42
Cijena: 110 kuna, 600 grama
Dojam: “Meni je super, kao da su koristili skroz drugačije začine od svih ostalih. Sviđa mi se, dovoljno je slatka”, prokomentirala je Lucija. S njom se složila Latica koja je rekla: “Mogu reći da je fina, ima baš izdašno tijesto, dovoljno slatko, ima ovaj šećerni moment gore, fino miriši i ovo bi me u potpunosti zadovoljilo.” Sve rečeno je potvrdio Aleksandar riječima: “Meni je ova pinca najbolja, ima pjenastu teksturu. Jedino mi malo fali limuna, ali potpuno mi je drugačija od drugih. Sviđa mi se, čak mi se čini da je brašno drugačije.”

Aleksandar Selak

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube