GASTRO

Vrijeme je da jaja Benedikt pripremite kod kuće. Imamo jako jednostavne recepte

FOTO: grace hazell/unsplash

Doručak ili brunch u danima kad si želite ugoditi

Koncept doručkovanja vani, ili nalaženja s prijateljima na brunchu u Hrvatskoj još uvijek nije posve zaživio. No, ako se negdje na ručak ili brunch odlučite uputiti, možete biti gotovo sigurni da ćete ondje u ponudi zateći i jaja Benedikt. Riječ je o poširanim jajima serviranim na engleskom muffinu uz kuhanu šunku i Hollandaise umak, ali se sve češće može pronaći i opcija sa svježim lososom umjesto šunke. Neovisno o svim nabrojanim sastojcima (ne, engleski muffin nije apsolutno nužna vrste peciva), ne dajte se obeshrabriti. Ovim se jelom možete počastiti i bez da napuštate dom; dajte si malo vremena i truda i uživajte u kraljevskom obroku kod kuće. A kako sve ne bi ostalo samo na teoretiziranju, donosimo vam i nekoliko jednostavnih video recepata koji baš ništa neće prepustiti slučaju (jedan smo isprobali u redakciji i iz prve ruke možemo potvrditi da je odličan!).