DIZAJN INTERIJERA

Vodimo vas u jedan moderno uređeni apartman na Murteru s pogledom na Kornate

Iza cijele interijerske priče stoji Tina Kurpez iz Studija Karas koja je vlasnicima prethodno uredila i stan u Zagrebu

Nakon što su više godina proveli u inozemstvu, jedan hrvatsko-ruski par doselio se u Zagreb gdje i danas živi. Povjerenje oko uređenja doma dali su dizajnerici Tini Kurpez iz zagrebačkog Studija Karas, a svoju uspješnu suradnju nastavili su i na novom projektu, apartmanu za odmor na Murteru koji vam danas predstavljamo.

“Kada sam krenula raditi na projektu uređenja apartman je građevinski u potpunosti bio dovršen. Takva situacija ograničava mogućnosti osmišljavanja koncepta jer pokušavam pronaći rješenja koja će se maksimalno uklopiti u zatečeno stanje. Iako sam pokušala iskoristiti postojeću strujnu instalaciju, na kraju smo se ipak odlučili za manje preinake i za izradu spuštenog stropa u nekim zonama kako bi dobili što kvalitetniju organizaciju rasvjete s obzirom na novi koncept apartmana” priča mi dizajnerica te dodaje kako su se ona i vlasnici odmah složili oko toga da žele moderan i ugodan interijer svijetlih tonova u dnevnoj zoni te s tamnijim tonovima u spavaonicama.

Saša Ćetković

Riječ je prostoru od 65 četvornih metara koji nije za najam i koji će koristiti samo vlasnici za svoj odmor, a podrazumijeva centralni dio koji čine dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica te dvije spavaće sobe s kupaonicom. Tina odmah ističe kako centralnim dijelom stana dominira staklena stijena s terasom s koje se otvara izniman pogled na Kornate, što ujedno smatra i jednim od glavnih aduta ovog stana za odmor.

“Pogled me na prvu oduševio pa smo se složili da je to moment oko kojeg želimo organizirati cijeli interijer. Tako je sjedeća garnitura orijentirana upravo na način da se odmarajući na njoj cijelo vrijeme uživa u pogledu. Prostor za TV je zato manji, ali funkcionalan s interesantnom drvenom komodom nabavljenom u Gnijezdu” nastavlja dizajnerica te ističe kako je sav namještaj u apartmanu nov.

Ideja je bila, govori, koristiti što je više moguće hrvatske proizvode. Tako je gotovo sav namještaj kojim je stan opremljen rađen po mjeri u stolariji Inros, a ključni komadi namještaja poput trosjeda i blagovaonskih stolaca Prostorijin su proizvod. Kreveti su pak kupljeni u Perfecti, a nekoliko dekorativnih komada, kao i tepisi u Gnijezdu te rasvjeta u Noxu.

Saša Ćetković

Kuhinja je rađena po mjeri u spomenutoj stolariji, kao i ostali komadi namještaja koji su posebno osmišljeni za ovaj apartman. Tina govori kako su u kuhinji koristili neutralne, mirne i hladne tonove čemu je suprotstavljen topao drveni stol na prozračnim staklenim nogama te ugodni Prostorijini stolci u tkanini boje petroleja koja je u ovom konceptu došla do izražaja.

Dekorativne visilice strast su vlasnice pa je u ovom interijeru pala odluka na dizajnersko rasvjetno tijelo Spokes proizvođača Foscarini, što se pokazalo kao idealan odabir za poziciju iznad blagovaonskog stola. Visilica interesantne boje senfa ujedno je izuzetno prozračna i lagana što karakterom odgovara prostoru koji je zamišljen, a opet izuzetno dekorativna i dominanta u večernjim satima zbog igre sjena koje na stropu i zidovima stvara sama konstrukcija svjetiljke.

Saša Ćetković

Što se pak tiče spavaćih soba, ona glavna opremljena je klasičnim, ugodnim, tapeciranim krevetom s lanenim zastorima i lanenom posteljinom, ali i prozračnim materijalom idealnim za korištenje tijekom ljeta. Osim glavne apartman ima i spavaću sobu za goste.

“Organizirala sam je tako da se dva kreveta jednostavno mogu spojiti na sredini sobe i koristiti kao veliki bračni krevet ili pak odvojiti i koristiti svaki zasebno” objašnjava Tina te ističe i prekrasnu fotografija Saše Ćetković koja ondje dominira kao i dvije retro dekorativne svjetiljke kupljene u Gnijezdu s potpuno gibljivim glavama. Radi toga, one se mogu koristiti za čitanje ili se pak uz njihovu pomoć kreirati intimna atmosfera ako se svjetiljke usmjere prema zidu.

Saša Ćetković

Kako bi imali svojevrsno spremišno mjesto bez kojeg se ipak ne može, u ulaznom prostoru nalazi se i ormar sa sadržajima nužnim za odlaganje, a koji korespondira formom i materijalom s radnim prostorom i ormarom koji se nalazi u dnevnoj sobi. S obzirom na to da vlasnici nisu fizički vezani za radno mjesto te svoj posao mogu obavljati s raznih lokacija, u ovom utočištu uvjet je bio i jedan malen, ali funkcionalna prostor koji im je i osiguran.

Za kraj, dizajnerica ponosno govori kako su unatoč mnogim zadanostima dobili ugodan, prozračan i funkcionalan prostor dok je pogled na Kornate u potpunosti naglašen i opravdano iskorišten. “Moje najveće zadovoljstvo odrađenim su ipak vlasnici koji mi se jave porukom kako uživaju u prostoru koji sam za njih kreirala” poručuje Tina.

Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković
Saša Ćetković

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba