interijer

Vodimo vas u jedan moderan zagrebački stan. Realizacija kuhinje u njemu bila je poseban izazov

Estetika i funkcionalnost novog stana mladim vlasnicima bile su podjednako bitne, a za realizaciju se pobrinula Mirjana Mikulec

Jedna mlada obitelj uređenje svog novog stana u Zagrebu povjerila je Mirjani Mikulec i njezinom vrijednom timu. 80 četvornih metara trebalo je tako prilagoditi potrebama stanara te je iz tog razloga najveći dio tlocrtnog rasporeda otišao u korist dnevnog boravka koji se nastavlja na blagovaonicu, ali i kuhinju u izdvojenom dijelu koja je pak posebno atraktivna.

Saša Lisjak

“Uzak prostor koji se u početku doimao kao slijepo crijevo stana zapravo je pretvoren u suvremenu kuhinju s karakterom. Obje strane uske prostorije iskorištene su punom visinom i dužinom, a dok se na jednoj strani smjestila površina za pripremu obroka, na drugoj se pak nalaze aparati i kuhinjski dodaci. Pritom su kuhinjski blokovi potpuno drugačiji, kako bojama, tako i samim dizajnom.” objašnjava Mirjana Mikulec te nadodaje kako ipak središnje mjesto zauzima, očekivano, dnevni boravak.

Saša Lisjak

Kako je druženje i boravak u društvu s obitelji i prijateljima mladim vlasnicima bilo na vrhu prioriteta, tim Mirjane Mikulec ovom je dijelu doma posvetio i posebnu pozornost. Sivi tonovi u kombinaciji s plavim, tirkiznim i zelenim akcentima provlače se čitavim stanom, pa tako i u dnevnom boravkom gdje glavnu stilsku riječ vodi velika sjedeća garnitura u hrabroj i neočekivanoj boji.

No, osim ovog glavnog komada koji odskače svojim izgledom, ostatak prostora je vrlo smiren, decentan i jednostavan. Sive nijanse i jednostavne linije sa suvremenim prizvukom jasno odzvanjaju svakim centimetrom ovog lijepog, nenametljivog interijera.

Saša Lisjak

Pričajući dalje o projektu, iz tima Mirjane Mikulec objašnjavaju i kako ulazni prostor čini dugi hodnik koji povezuje sve prostorije doma. Iako je riječ o dugom i uskom prostoru bez prirodnog svjetla, rješenje se pronašlo u vještoj kombinaciji svijetlih materijala i obloga s mnoštvom reflektirajućih fronti s ogledalima iza kojih se krije dodatni spremišni prostor.

Istovremeno, sama ogledala koja sežu od poda do stropa čine ovaj, inače vrlo uzak hodnik dvostruko širim, ali i svjetlijim.

Saša Lisjak

Jednako bitna prostorija u stanu svakako je i roditeljska spavaća soba koja je zamišljena kao ispunjenje dvaju osnovnih zahtjeva vlasnika – opuštajuća, mirna oaza za odmor, ali i mjesto za spremanje garderobe.

Tim Mirjane Mikulec zato je veći dio prostorije ispunio po mjeri izrađenim garderobnim ormarima koji ne zagušuju prostor, zahvaljujući neutralnoj boji i jednostavnim linijama. Pritom je opuštajući i smirujući dojam naglašen odabirom boje zidova i pojedinih stilskih akcenata i ukrasa.

Saša Lisjak

Tu je još i dječja soba kojom pak dominira zanimljiva tapeta s motivom grada i time unosi posebnost u inače vrlo jednostavno zamišljenu prostoriju. S obzirom na to da ona nije velika, i u ovoj se sobi najboljim izborom pokazala izrada namještaja po mjeri.

Kako izgleda ovaj moderan, jednostavan, ali opet elegantan i skladno formiran obiteljski stan donosimo vam u nastavku.

Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak
Saša Lisjak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba