DIZAJN INTERIJERA

Vodimo vas u jedan elegantni penthouse u Čakovcu gdje drvo vodi glavnu riječ. Razgledajte ga

Svjetlost, udobnost i funkcionalnost bile su glavne vodilje u stvaranju ovog suvremenog stana četveročlane obitelji iz Čakovca

Studio D-Sense podijelio je s nama svoj recentni projekt koji vam upravo donosimo. Riječ je penthouse stanu od 112 četvornih metara za četveročlanu obitelj iz Čakovca koji su željeli elegantan, u jednu ruku klasičan, ali suvremen dom. Tu je u pomoć priskočila dizajnerica Lana Poljanec iz spomenutog studija koja nam otkriva kako su glavne vodilje u kreiranju i realizaciji ovog projekta bile svjetlost, udobnost i funkcionalnost. Za formiranje dječjih soba su pak dobili potpunu slobodu, uz napomenu da jedan sin voli nogomet, a drugi igrice.

“Tako je krenuo projekt stana u kojem prevladavaju bijela i bež boja, prirodni materijali, prvenstveno hrast, kao i dodaci crne boje i kože boje konjaka kao kontrasti cijeloj priči ovog klasičnog, a modernog stana” objašnjava nam dizajnerica te ističe kako obitelj većinu vremena provodi družeći se s obitelji i prijateljima, pa su za tu prigodu posebno dizajnirali stol od masivnog hrasta s crnom, metalnom i masivnom nogom na sredini.

Kao centralna točka ovog stana definitivno je dnevni boravak u kojem pak prevladavaju svijetli i zemljani tonovi, jednostavne linije s kontrastnim detaljima poput zidne obloge ili klub stolića koji svojom crnom bojom i uzorkom super-popularnog terrazza daju dozu elegancije i dinamike cijelom prostoru. No, kako je Lana istaknula na početku priče, dječje sobe su skroz neka druga priča koju su rado prilagodili njezinim mladim korisnicima.

“Jednu sobu smo tako u šali nazvali adidas soba jer je obilježena specifičnim crtama logotipa tog brenda u formi rasvjetnog tijela. Ideja je bila pretvoriti sobu u mali nogometni teren te smo zato koristili elemente umjetne trave po zidovima i stropu, točnije heksagone ploče koje slaganjem imitiraju nogometnu loptu, s dodatkom betona na zidu za ulične igrače. Ostatak sobe smo pak neutralizirali elementima drva i bijele boje.” S obzirom na to da su tzv. adidas sobu u potpunosti pogodili, trebalo je, dodaje Lana, i za mlađeg sina napraviti nešto drugačije i jednako atraktivno.

Odluka je pala da se stvori tzv. gaming soba za pravog malog ljubitelja PlayStation igrica, koji odsad slobodno vrijeme može provoditi u ‘svojoj igrici’. Lana i ekipa iz D-Sensa ovdje bi pak posebno istaknuli zidnu oblogu koja je napravljena kao elektronička kartica sa strujnim vodičima koji se protežu sve preko stropa. Ono što je pak u ovoj sobi točka na i definitivno su kombinacija crne, sive, bijele i nijanse tirkizne koje stvaraju jednu dozu zaigranosti. A kako ovaj moderni obiteljski stan zapravo izgleda u cijelosti donosimo vam u sklopu članka.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba