DIZAJN INTERIJERA

Vlasnik ovog stana u Novom Zagrebu bavi se ribolovom. Morska atmosfera sjajno se provukla kroz njegov dom

U samo 37 četvornih metara arhitekti su uspjeli ispuniti sve vlasnikove želje i podariti mu dašak mora kroz divne detalje

Ispunjen morskim motivima gdje god se okrenete – tako bismo opisale ovaj jako lijepo i moderno uređen stan u Novom Zagrebu. S obzirom na to da je ribolov vlasnikova profesija, za očekivati je bilo da će morsku atmosferu poželjeti i u svom domu. U tome su mu pomogli arhitekti Mislav Bašić, Elizabeta Bošnjak i Monika Lepen Terihaj iz studija 4UHA koji su sve željeno u 37 četvornih metara uspješno implementirali i realizirali.

Koridor27

Kako nam objašnjavaju, motiv koji plijeni pažnju na samom ulazu u stan ogledalo je s licem starog ribara. Upravo nam taj detalj sugerira što možemo očekivati i dalje u ovom simpatičnom interijeru, a to su prije svega suptilni morski motivi.

Koridor27

Iz hodnika ulazimo u prostor dnevnog boravka i kuhinje. Ondje nam pažnju zaokuplja bijela, minimalistička kuhinja naglašena frontama u sivoplavoj nijansi koja pridonosi svojevrsnoj dramatičnosti. Kao kontra pojavljuju se detalji od drva, ali i barski stolci sjedišta od smeđe kože uz šank. U toj zoni primjetni su i zlatni okviri polica koje ondje unose dašak suptilne elegancije, dok visilice iznad blagovaonskog pulta podsjećaju vlasnika na svijet ribolova.

Koridor27

S obzirom na ograničen broj kvadrata, kuhinja se skladno nastavlja na dnevni boravak u kojem se nalazi minimalistička i smirena TV zona gdje iznad sjedaće garniture svojom reljefnom teksturom uspješno prkose valovi koji putuju duž cijelog zida. Da sve ima neku svoju priču govori i visilica koja u dnevnoj zoni upotpunjuje cjelokupni dojam imitirajući mjesečinu na horizontu.

Koridor27

Kako bi se dobilo na prozračnosti, tu je i svijetla boja drveta sa sivim primjesama što prostoru daje i svojevrsnu toplinu. Arhitekti ističu kako ne smiju izostaviti još jedan važan element, a to je ormar s policama za vino jer kako kažu, riblji ručak ipak je najukusniji uz čašu dobrog vina.

Koridor27

Iako je stan zapravo malen, sjajno je što ima i zasebnu spavaću soba koja svojim uređenjem i estetikom poziva da zaronimo u beskonačno plavetnilo. Morski štih nastavlja se i ovdje i to apstraktnim ribicama iznad uzglavlja koje vlasniku bez sumnje uljepšavaju snove.

Koridor27

Za kraj, arhitekti iz 4UHA dodaju kako im je unošenje kapi mora, sunca, Dalmacije i plavetnila u srce glavnoga grada bila prava kreativna uživancija. A kako ovaj lijepo uređeni zagrebački stan s karakterom izgleda donosimo u sklopu članka.

Koridor27

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba