dizajn interijera

Vlasnik ove kuće u Istri imao je veliku želju – pogled na more. Arhitekti su nam otkrili što su sve morali poduzeti

Nezahvalni teren, ograničeni volumen i želje investitora pred arhitekte postavili su jedan veliki izazov. Evo kako izgleda rezultat koji će vas zasigurno oduševiti

U rezidencijalnom dijelu istarskog Novigrada pronašle smo jednu divnu, modernu kuću za odmor. Niknula je na mjestu stare kuće koja je ondje obitavala do 2019. godine, kada je i srušena, nakon čega je nastala nova, a za čiji su projekt zaslužni projektanti iz studija Konzola Arhitektura.

Zemljište kuće bilo je usko i duguljasto, a glavna želja investitora, inače liječnika, bila je da se s terase može vidjeti more. Uz to, kako je u pitanju kuća za odmor, vodilo se računa i o tome da objekt bude jednostavan za održavanje i korištenje, a tome u prilog bila je i stambena površina od 65 četvornih metara.

Koridor 27

Gledajući pak urbanistički plan, dio je to grada koji je dozvoljavao jednokatnice, prizemnice, a da bi se ispunile želje investitora, uz koje je bio naveden i što veći dotok prirodne svjetlosti, arhitekti su morali spretno i vješto doskočiti svim zahtjevima koji nisu bili nimalo jednostavni s obzirom na teren i mogućnost ograničenog razvoja volumena.

Otvoreni prostor u prizemlju osigurao je tako društvenu zonu dok se povrh nje smjestila galerija na kojoj se nalaze mala spavaća soba, mala kupaonica te još jedna spavaća soba s terasom i s pogledom na more u daljini.

Koridor 27

Osim lijepog i moderno uređenog interijera, eksterijer se pak može pohvaliti bogatom hortikulturom, točnije hortenzijama, ružmarinom itd. a radi blizine susjednih kuća, privatnost je ondje osigurana drvenim pomičnim panelima postavljenim na kritičnim točkama vrta.

Gledajući pak uređenje i stil samog interijera, on je kombinacija bjeline, drva, minimalizma i pročišćenosti kako bi prostor mogao disati. Tome doprinose i staklene stijene, kao i igra svjetlosti i sjene. U svakom slučaju, tim iz Konzola Arhitekture zbilja je ispunio sve želje investitora, i to na najbolji mogući način, evo uvjerite se sami.

Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27

Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27


Fotografija: Koridor 27

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba