DIZAJN INTERIJERA

Vlasnici ovog stana dobili su divan i moderan dom s karakterom kakav su priželjkivali. Zavirite unutra

Povećanje životnog prostora bila je premisa ovog projekta za koji su zaslužne Petra Zakrajšek i Katarina Brlek iz studija Gao Arhitekti

Imati dom iz snova ideja je koja se ovim vlasnicima konačno realizirala. Njihov novi stan u Ljubljani pravi je odraz njihovog karaktera, ali i sve ono što su od svog novog doma željeli. U tome su im uspješno pomogle arhitektice Petra Zakrajšek i Katarina Brlek iz studija Gao Arhitekti, a koje su nam ujedno ispričale i više o cijelom projektu i njegovom nastajanju. Riječ je o životnom prostoru od 121 četvornog metra čije je premisa vlasnika bila zapravo generalno povećanje životnog prostora, ali i proširenje blagovaonice.

Miran Kambič

Taj dio, kako objašnjavaju arhitektice, stvoren je uz pomoć refleksije dok je istovremeno stvorena veza s oštro izrezanim i dugim hodnikom koji vodi do intimnije zone stana. Druga, ali jednako važna inspiracija kod kreiranja ovog stana bili su i sami vlasnici koji su zapravo strastveni zaljubljenici u dizajn. Ono što je arhitekticama išlo u prilog jest što su im vlasnici dali maksimalno povjerenje u smislu da će dobiti stan o kojem su uvijek sanjali.

Miran Kambič

Za početak, dali su mu karakter, a tome doprinosi panel-zid smješten u dnevnom boravku koji je ukrašen tapetama s geometrijskim uzorkom. Kako se pozadina ne postavlja izravno na zid već na ploču, stvoren je 3D efekt koji je dodatno naglašen nježnom LED rasvjetom iz pozadine. “Željeli smo stvoriti domaći ugođaj interijera koji je istovremeno lijep, umirujuć i služi kao prostor za opuštanje i punjenje. Osim toga, ispunjen je prekrasnim komadima namještaja, sofisticiranim detaljima i zanimljivim umjetničkim djelima koja su odabrana u suradnji s galerijom Galerija fotografija” objašnjavaju arhitektice i dodaju kako su četiri fotografije postavljene na četiri ključne točke u stanu i na dinamičan način prikazuju tri generacije fotografkinja.

Miran Kambič

Cijela estetika i vizualni dojam stana građeni su na toplom drvu i tamnoplavim detaljima, dok se u cijelu priču umiješala i crno-siva kompozicija. Puno računa ondje vodilo se i o rasvjeti koja dominira u društvenoj zoni. U pitanju je elegantna visilica iznad blagovaonskog stola. A kako ovaj inspirativan stan izgleda u cijelosti donosimo vam u sklopu članka.

Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič
Miran Kambič

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba