INTERIJER

Vlasnici ovog stana naprosto obožavaju jutra, a u njemu imaju i jednu disko kuglu

Lijepi interijeri nikad nam ne prođu ispod radara, pa vam danas predstavljamo jedan chic dizajnerski stan u Kijevu

Iako se uvijek trudim ušetati u interijer kako bih ga maksimalno mogla dočarati čitateljima, nažalost, to nije uvijek opcija. No, to ne podrazumijeva da ćete onda za neke prekrasne interijere biti zakinuti. Upravo to je slučaj i s ovim obiteljskim stanom u Kijevu iza kojeg stoji cijenjeni ukrajinski arhitektonski studio Svoya. Kako to obično biva u procesu projektiranja, za početak je bilo potrebno uspostaviti niz kompromisa pri stvaranje same vizije i to na dvije relacije. I dok investitori žele jedno, projektanti su tu da tu ideju prigrle, dodatno je oplemene, ali da u finalu sve funkcionira na zadovoljstvo obje strane. Malo je reći da je to na ovom primjeru uspjelo.

U ovom slučaju, vlasnici su imali generalnu ideju koju nije bilo toliko kompleksno realizirati, ali jedini uvjet u cijeloj priči bio je naglasiti u stanu jutro. Ako se pitate na što pritom mislimo, odgovor je vrlo jednostavan. Naime, vlasnici obožavaju jutra, a dopiranje danjeg svjetla i prvih sunčevih zraka u sve dijelove stana za arhitekte je bio poseban izazov s obzirom na nezgodnu orijentaciju samog prostora. Kako bi u tome uspjeli, osim predimenzioniranim staklenim stijenama, ambijentalnom i mudro promišljenom rasvjetnom strukturom, morali su se poslužiti i dodatnim raznim tehnikama i trikovima, pa su tako u jednom dijelu stana instalirali zlatnu disko kuglu, koja je zapravo odličan dekorativni i funkcionalni element za razne svjetlosne projekcije.

Kako ističe arhitektonski tim, filozofija je zapravo bila dovesti svjetlo i u najizoliranije dijelove stana, a za naglašavanje cjelokupne scenografije pripomogla je i činjenica da su vlasnici kod uređenja preferirali svijetle nijanse te uglavnom prirodne materijale. Koncept uređenja se tako temelji na kombinaciji drva u natur boji, bijelim elementima visokog sjaja, betonskim zidnim detaljima, ali i akcentnim komadima namještaja, kao što je neodoljiva pink sofa u funkciji centralnog elementa u dnevnom boravku.

Šetajući dalje kroz stan naići ćete i na gomilu inspirativnih i zgodnih rješenja, kao što je ono u spavaćoj sobi, a riječ je o nimalo tipičnom uzglavlju u obliku efektne metalne mreže koja se proteže od poda do stropa, a koja je poslužila i kao sjajna ekstenzija za postavljanje biljaka. Još jedan od spretno izvedenih dobrih starih trikova u vizualnom povećavanju prostora zadesio je i hodnik. Tu je pak implementirana serija zrcala u funkciji vizualne varke. Pa, ako preferirate chic minimalizam s dozom modernog eklekticizma, pritom cijenite efektna i jednostavna rješenja, onda biste definitivno trebali pomnije razgledati ovaj stan, za koji sam sigurna da će vas na svakom polju inspirirati.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba