DIZAJN INTERIJERA

Vlasnici ovog modernog stana u Zagrebu silno su željeli zadržati vintage komade. Uspjeli su

Danas vas vodimo u jedan suvremeni obiteljski dom na Srebrnjaku koji je oplemenjen sentimentalnim komadima vlasnika

U prizemlju zgrade na Srebrnjaku u 115 četvornih metara smjestio se jedan moderan, elegantan obiteljski dom, spretno podijeljen na spavaću i dnevnu zonu s popratnim prostorijama. Nakon savjetovanja s vlasnicima i analize tlocrta, arhitekti su tako kreirali interijer koji je u potpunosti pročišćen svijetlim namještajem kako bi sentimentalni vintage komadi vlasnika još više došli do izražaja. Malo je reći kako je stvorena zanimljiva kombinacija tradicionalnih i suvremenih elemenata koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ivan Črepić

Kuhinja je tako u zasebnoj prostoriji u koju se ulazi iz hodnika. Jednostavne linije i kontrast tamno i svijetlo sive, ono je što ovu kuhinju po mjeri čini posebnom. Iz ulaznog hodnika do dnevnog boravka od dvadesetak kvadrata ulazi se kroz dvokrilna vrata gdje se otvara pogled na tri strane u zelenu oazu. Stan krase jednostavnost i profinjenost što se najviše može vidjeti upravo u dnevnom boravku. Ravne linije namještaja potpisuje hrvatska Prostoria dok su upravo ti pomno odabrani komadi učinili ovaj prostor ugodnim, estetskim i vizualno privlačnim.

Ivan Črepić

No, upečatljivi osobni karakter cijelom prostoru daju ipak specifični vintage komadi koji su velika i bitna vrijednost za vlasnike. Upravo u ovom postavu on sada nastavlja svoj život u novom, funkcionalnijem okruženju. U suvremeni stil odlično su se uklopila i dizajnerska Foscarini rasvjetna tijela, baš kao i dizajnerski Bang & Olufsen zvučnik koji ne samo što je koristan, već je i zbilja primjetan dekorativni element.

Ivan Črepić

Baza cijelog stana su bijeli zidovi, a osnovne boje koje prevladavaju na namještaju, razigrane su i oplemenjene detaljima i slikama. Spavaći dio odvojen je od dnevnog prostora, baš kao i zasebni garderobni prostor. Zato se u spavaće sobe ulazi iz garderobe kako bi dobili više prostora za skladištenje, te kako bi osigurali više intimnosti. Tako su dobili dvije spavaće sobe u kojima dominira elegantni krevet u nježnom koloritu, a prostor je dodatno naglašen tapetom unutar štukature. Za razliku od ostatka stana u kojem su boje svedene na minimum, kupaonica je pak diskretno naglašena zanimljivom keramikom.

Ivan Črepić

Ono što je ovom lijepom projektu itekako išlo u prilog jest inicijalno vrlo zahvalan tlocrtni raspored koji je omogućio odvajanje tri životne zone kako bi vlasnicima osigurali potreban mir. Jednostavna baza, moderni dizajn komadi namještaja i pomno odabrani detalji, a sve skupa skladno kombinirano, ovaj zagrebački dom čine posebnim i malo je reći, dizajnerskim životnim prostorom s ukusom. Potpisuju ga arhitekti iz studija Mirjana Mikulec interijeri, a kako izgleda u cijelosti donosimo vam u sklopu članka.

Ivan Črepić
Ivan Črepić

Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić
Ivan Črepić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba