Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

GASTRO

Veganšpek ima novi jesenski meni. Isprobale smo tri ukusna nova jela

Isprobale smo bruschette, skradinski rižoto i porchettu te istražile jesensku ponudu restorana Veganšpek

Restoran VeganŠpek koji se nalazi u užem centru Zagreba, točnije u ulici Nikole Tomašića, na jednom mjestu nudi zanimljiva vegetarijanska, veganska, ali i mesna jela. Tako je popularan među veganima, ali i onima koji to nisu. Jedna od posebnosti je da sve namirnice nabavljaju svježe i nema smrznutih proizvoda, što je i razlog zašto sa svakom sezonom mijenjaju meni.

Vlasnica i chefica Karolina Blažević na meni je sada stavila jesenska i zimska jela s namirnicama koje su trenutno dostupne. Tako se među jelima nalaze bruschette, skradinski rižoto i porchetta koje smo isprobale.

Vjekoslav Skledar

Bruschette rade s pečenom govedinom i zanimljivim gljivama crnim trubama. Na to stavljaju baby leaf vitaminsku salatu i ispečeno prepeličje jaje uz pesto od bosiljka. Cijena ovog jela je 50 kuna.

Vjekoslav Skledar

Skradinski rižoto jedno je od najpopularnijih hrvatskih tradicionalnih jela koji pripremaju nekoliko sati ranije jer govedina koju koriste treba odležati. Uz to dodaju pire od rajčica, komadiće pilećeg filea i muškatni oraščić. Cijena je 67 kuna.

Vjekoslav Skledar

Porchettu poslužuju uz pire krumpir, prokuhane prokulice, ljubičasti luk te čips od špeka koji je posipan po pire krumpiru. Za one koji nisu upoznati, porchetta je rolano svinjsko pečenje bez kostiju koje stiže iz talijanske kuhinje i obično se priprema za blagdane. Cijena je 65 kuna.

Bogata jesenska ponuda jela i pića

View this post on Instagram

#vegan #veganšpek

A post shared by Veganšpek Bistro (@veganspekbistro) on

Među ostalim jelima na meniju su i juhe od kojih nam se jako zanimljiva čini juha od celera i kestena s bademima za 19 kuna. Tu su i tradicionalne krvavice uz dinstano zelje, kao i kuhani buncek te sarma s pire krumpirom. Cijena krvavica je 40 i 45 kuna, bunceka 55, a sarme 50.

Kao i do sada, u ponudi imaju i riblju ponudu koja uključuje tunu, grdobinu, hobotnicu, losos i plodove mora. Među veganskim jelima zanimljivi su edamame, gvakamole, musaka od celera i batata s raguom od oraha, hummus, tempeh, seitan u miso tahini umaku te punjena mini bundeva sa seitanom i smeđom rižom. Cijena jela s veganskog i vegetarijanskog dijela menija je od 25 do 65 kuna.

Uz ukusna jela s jesenskim i zimskim namirnicama, mijenja se i meni pića na kojem sada možete pronaći zanimljive napitke poput punča od naranče za 26 kuna ili zlatnog bademovog napitka od 24 kune. Ako se zaželite popiti nešto ukusno i toplo, a da nije sasvim uobičajeno, kod njih možete isprobati i kuhano vino od višnje po cijeni od 16 kuna za dva dcl. Uz kave među napitcima su organski čajevi iz rinfuze poput Masala chai, mente, Selimbong zelenog čaja i matche sa sojinim ili bademovim mlijekom. Cijena organskih čajeva je od 12 do 22 kune. Ako uz topla jela želite nešto osvježavajuće, možete birati između nekoliko različitih hladno prešanih sokova.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
učitavanje...
Više s weba