VIJEST

Uzbudljive vijesti. Byredo i IKEA napokon su predstavili kolekciju mirisnih svijeća

IKEA i Byredo predstavili kolekciju mirisa za dom koju su nazvali OSYNLIG

Prošlog smo tjedna imale priliku prisustvovati IKEA digitalnoj konferenciji na kojem je predstavljena kolekcija mirisa za dom, razvijena u suradnji s Benom Gorhamom, osnivačem luksuznog brenda Byredo. Na konferenciji su sudjelovali upravo Ben Gorham, James Futcher koji je voditelj tima produkt dizajna u Malmöu te Iina Vuorivirta, dizajnerica interijera švedskog diva IKEA. Osnivač brenda Byredo na početku je istaknuo kako je IKEA dio njegovog života još od djetinjstva i da je snažno povezan s brendom, a u ovom projektu imao je mogućnost istražiti kako može mirisati dom i bio je jako sretan radeći na tome.

James Futcher htio je istražiti važnost mirisa za dom. “Htjeli smo biti sigurni da će naš proizvod imati dobru formu, da će biti funkcionalan te da ima dodir s održivim. Pritom smo mislili i na cijenu koja će biti prihvatljiva svima.” Dodao je kako su upravo Benu prepustili tu odgovornost, i stvorili 13 mirisnih svijeća za dom od kojih će neke dolaziti u više dimenzija. Ben je komentirao da mu je najveći izazov bilo doći do cijene koja će biti pristupačna svima, a da pritom koriste sve materijale koje su htjeli. “Imali smo određeni budžet za kupnju sirovina koji je na jedan način još više potaknuo našu kreativnost.”

Iiina Vuorivirta izdvojila je miris švedske breze i borovnice kao onaj koji bi svakako trebali probati svi. Projekt je to o kojem se dugo pričalo, a prvotno je trebao biti predstavljen još u kolovozu. OSYNLIG kolekcija sastoji se od 13 mirisnih svijeća stvorenih da izazovu emocije i boravak u kući učine još ugodnijim, a naći će se u prodaji 22. studenog ove godine.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba