NOVO MJESTO

Usred pandemije i nakon potresa ove dvije žene u Zagrebu su otvorile atelje i prednost dale kulturi

U Palmotićevoj ulici 64 , Zagrepčanke Dunja i Anita otvorile su širom vrata svog Art&Design Studija PALM64. Vodimo vas ondje

Kako bi oživjele uspavanu kulturnu scenu i na jednom mjestu okupile kreativne snage grada, zaljubljenike u umjetnost i one koji će to tek postati, modna dizajnerica Dunja Sučić i likovna umjetnica Anita Kontrec u Palmotićevoj ulici 64 otvorile su Art&Design Studio PALM64. Kako ističu, usred pandemije koronavirusa i nakon razornog potresa koji je devastirao Zagreb, one su odlučile odvažno plivati protiv struje i dati prednost kulturi koja je već neko vrijeme ionako na marginama.

Smješten u samom centru grada, topao, šaren i prostran, PALM64 je u biti višenamjenski prostor te funkcionira kao otvoreni atelje. Naime, Dunja i Anita zamislile su ga kao kreativnu košnicu, mjesto gdje ideje i inicijative kolaju u živom i slobodnom dijalogu, a kultura nije nešto daleko, zatvoreno i strano već nešto pristupačno i nužno.

Misija studija PALM64 je tako približiti kulturne sadržaje građanima i učiniti ih dostupnijima kroz likovne izložbe, promocije, književne večeri, predavanja te razgovore s renomiranim umjetnicima, dizajnerima, glazbenicima i likovnim kritičarima. Znajući koliko je ponekad teško izaći iz anonimnosti i debitirati na zagrebačkoj umjetničkoj sceni, PALM64 odlučio je otvoriti vrata i mladim umjetnicima i dizajnerima, omogućiti im da naprave prve korake i prikažu svoje radove i proizvode zainteresiranoj javnosti u opuštenom i prijateljskom ozračju.

U cijeloj priči, ondje nije zaboravljen ni edukativni moment, pa će u studiju PALM64 umjetničko izražavanje poticati različitim tipovima likovnih i drugih radionica na kojima će građani moći istražiti domete svog talenta, mašte i kreativnosti, te barem na trenutak pobjeći od svakodnevice.

“Cilj nam je omogućiti otvorenu i fleksibilnu kulturnu komunikaciju, uvažavajući pri tome sve propisane epidemiološke mjere. Svi zainteresirani mogu biti slobodni kontaktirati nas prema vlastitim potrebama. Izložbeni dio studija PALM64 veličine je 50 kvadratnih metara, a uz nabrojene aktivnosti poput izložbi, književnih večeri i razgovora s umjetnicima, omogućuje i održavanje profesionalnog fotografiranja, after-work partyja i team-building radionica”, objasnile su Dunja Sučić i Anita Kontrec, a za više informacija možete posjetiti i njihov službeni web.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba