DIZAJN INTERIJERA

Usprkos koroni i ograničenom budžetu, ovaj mali stan u Sarajevu ispao je zbilja sjajno. Pogledajte ga

Unatoč svemu, arhitektonski studio Fo4a Arhitektura uspio je izvući najbolje od svega. Finalni izgled stana zbilja je odličan

Armin Mešić iz sarajevskog arhitektonskog studija Fo4a Arhitektura pohvalio se novim odličnim projektom. Riječ je o stanu za najam u Sarajevu u jednoj novogradnji. Da pred arhitektom nije bio nimalo jednostavan zadatak govore činjenice kako je budžet bio ograničen, a onda se dogodila i pandemija koronavirusa. No, unatoč svemu, Mešić ponosno ističe kako su uspjeli izvući najbolje od svega i osmisliti te realizirati ugodan ambijent za sve buduće goste.

“Prostor koji ima svega 48 četvornih metara primarno je namijenjen klijentima našeg regionalno poznatog trening i rehabilitacijskog centra PFHSC, sa sjedištem u Sarajevu. Klijenti koji dođu na rehabilitaciju ili pripreme, kao i drugi posjetitelji Sarajeva, mogu odsjesti u ovom stanu, bez obzira bili oni s obitelji ili ne” objašnjava Mešić te ističe kako su mislili na sve, odnosno da je centralni dio stana dovoljno prostran te je u slučaju potrebe, ondje moguće odraditi i lagani trening.

Armin Mezit

Kao najveći izazov ovog recentnog projekta, arhitekt navodi spomenutu kompliciranu situaciju s koronom, odnosno prolongiranje radova. Dodaje i kako u cijelom procesu nisu imali značajne intervencije u prostoru osim zamjene rasvjetnih tijela i tretiranje zidnih ploha. Ostalo je sve, kaže, bilo djelovanje u prostoru u domeni materijala, namještaja, dekoracija s kojima se svaki interijer može oplemeniti kako bi bio ugodan za boravak, ali i život.

Kako bi dobili efekt topline, zaigrali su pak na provjerenu kartu drva koje dominira cijelim prostorom, a udobnost je postignuta blagovaonskim stolcima i garniturom od baršuna. Zidove su pak naglasili nizom grafika i fotografija od kojih se dvije nalaze iznad uzglavlja kreveta u spavaćoj sobi. Ondje je pak kolorit smireniji i zagasitiji u odnosu na dnevnu zonu, s obzirom na to da se ipak radi o prostoriji u kojoj gosti traže smirenost i relaksaciju. A kako izgleda ovaj moderan i elegantan mali stan za najam u kojem će se svatko osjećati dobrodošlo donosimo u sklopu članka.

Armin Mezit
Armin Mezit

Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit

Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit

Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit
Armin Mezit

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba