DRUŠTVENE MREŽE

Umjesto 28 sati tjedno koliko visim na društvenim mrežama, mogla sam pročitati 4 knjige. Ovo mi je otvorilo oči

Stranica Omni calculator nudi mogućnost izračuna gotovo svega što vam padne na pamet

Omni calculator jedan je strašno zanimljiv kalkulator koji će izračunati neke stvari za koje vam možda nije niti palo na pamet da biste ih mogli mjeriti. Na svojoj stranici tako nude 838 kalkulatora za izračune koji će, kako navode, pomoći da stvorite bolje i informativnije odluke u životu.

Nazvali su ga Omni calculator jer uključuje zbilja razne kategorije. Među njima nalaze se oni vezani uz ekologiju, kemiju, svakodnevni život, financije, hranu, zdravlje, matematiku, sport, statistiku i mnogi drugi.

Tako primjerice možete izračunati koliko bi vam u prosjeku dijete moglo biti visoko kada naraste, koliko vas košta tuširanje, koliko će vam trajati prezentacija te koliko dana ili tjedana je potrebno da pogledate neku seriju od početka do kraja. U kategoriji kalkulatora vezanih uz ekologiju možete saznati kolike su prednosti korištenja bicikla umjesto automobila svaki dan, koliko smoga udišete dnevno te koliko dobra činite za okoliš kada u javnom toaletu ne brišete ruke o papirnati ručnik, već ih sušite.

Omni calculator - kategorije

Doduše, najzanimljiviji nam je bio onaj koji nam je izračunao koliko knjiga bismo mogli pročitati za vrijeme koje provedemo na društvenim mrežama. Funkcionira jednostavno – upišete koliko u prosjeku puta odlazite na društvene mreže, koliko vremena provodite na njima te koliko vam je vremena potrebno da pročitate prosječnu stranicu knjige.

Njihova pretpostavka je da prosječna knjiga ima 240 stranica te da je osobi potrebno nešto malo više od minute da pročita jednu stranicu na kojoj se nalazi do 250 riječi. Ove informacije također možete mijenjati ovisno o vama aktualnim informacijama.

Kada to sve ubacite, kalkulator vam pokaže koliko ste takvih knjiga mogli pročitati umjesto da ste to isto vrijeme trošili na društvenim mrežama. Rezultat bi vas mogao iznenaditi.

Ja prosječno na društvenim mrežama provodim oko četiri sata na dan (tri puta u satu po pet minuta), a knjige koje čitam u pravilu su oko 300 stranica. Računala sam da mi za čitanje jedne prosječne stranice treba oko minuta i pol. Rezultat je pokazao da bi umjesto vremena koje provedem na društvenim mrežama stigla pročitati čak četiri knjige tjedno. Isprobajte i sami, mogao bi vas iznenaditi rezultat.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba