U Zagrebu su se otvorila tri nova mjesta za kavu, kolače i najbolji kruh. Znamo sve detalje
Zagreb zaista postaje pravo gastronomsko središte
Imamo najbolji Advent u Europi, ove godine smo dobili prvu Michelinovu zvjezdicu koja je otišla restoranu Noel, a iz dana u dan se u Zagrebu otvara sve više mjesta za kavu i kolače, doručak u gradu, sitne zalogaje s prijateljima. U posljednjih tri tjedan Zagreb je tako dobio još nekoliko novih mjesta među kojima su jedna pekarnica, jedan restoran i jedna nova, ali već dobro poznata slastičarnica.
Bread Club
Gdje: Trakošćanska 42
Radno vrijeme: pon-sri 7-20h; sub 7:30-15h
Što: zanatska pekarnica koja je imala hit kućicu s juhama i kruhom na Fuliranju tijekom prošlog adventa; nude razne domaće kruhove, kroasane, brioche, danish…
Cijene: 10 do 15 kuna za štrucu kruha od pola kilograma
Amelie
Gdje: Brune Bušića 16
Radno vrijeme: pon-sub 8-23h, ned 9-23h
Što: nova podružnica sad već kultne zagrebačke slastičarnice Amelie koja u ponudi ima sjajne kolače, quicheve, a sada ponovno i sladoled; interijer je divan
Cijene: kolači i torte od 16 do 21 kuna, macaronsi 9 kuna po komadu, kuglica sladoleda 10 kuna
https://www.instagram.com/p/Bvv962sDvGM/
MamaVeek’s Kitchen
Gdje: Ilica 73
Radno vrijeme: 10-22h
Što: nova lokacija afričkog restorana MamaVeek’s Kitchen u kojem Nigerijka Okoli Kikelomo servira afričku hranu sa srcem, dijeleći besplatne porcije onima koji ih si ne mogu priuštiti
Cijene: cijena nema; restoran radi preko udruge i donira hranu onima koji je ne mogu platiti, a od onih koji mogu prima donacije