VODIČ

U Zagrebu se i dalje otvaraju super zanimljive gastro adrese. Pripremili smo detaljni vodič

Ponešto za svakoga

Zagreb već mjesecima ponovno nalikuje na grad kakav smo poznavali i voljeli prije pandemije koronavirusa. Ugostitelji se polako vraćaju na staro, a posebno nas veseli vidjeti da se neprestano otvaraju nova mjesta, različitih koncepata i ideja, i to ne samo u centru grada, već doista u svim dijelovima. U današnjem smo vam vodiču izdvojili nekoliko jako fora novih mjesta za koje trebate znati, od koktel barova, preko mjesta za brunch, pa sve do šarmantnog kafića u kvartu. Osim što su nas zaintrigirali svojom ponudom, moramo priznati i da im interijeri mahom impresivni. Cijeli vodič kroz nova mjesta možete pogledati u nastavku.

Sopal

Gdje: Teslina 12

Što: Chef Marko Turković koncept opisuje kao fun dining. Na jelovniku se uvijek nalazi nekoliko jela, koja se redovito mijenjaju, cijene su pristupačne, a porcije namijenjene dijeljenju. Otvoreni su do ponoći, a vikend ćete ondje često naići i na nastup kakvog DJ-a.

Radno vrijeme: svaki dan od 18 sati pa do ponoći, nedjeljom zatvoreno.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Fetiš bistro & deli

Gdje: Martićeva 39

Što: Ponuda im je u potpunosti bezglutenska, čime je eliminirana mogućnost kontaminacije prilikom pripreme hrane. Meni je podijeljen na dva dijela, slatki i slani. Slani se dio odnosi na mahom pekarske proizvode, poput quicheova, focaccia sendviča, rade i svoju sirnicu. Od slatkih stvari možete kušati Banana bread, tortu od mrkve i jabuka, Brownie Cheesecake, tart sa sezonskim voćem i signature slasticu Fetiš deli. A posebna se pažnja posvetila i odabiru pića; uz domaće cijeđene sokove, nude i specialty kavu domaćeg brenda Lively Roasters. Isto tako, nude i nekoliko vrsta istaknutih domaćih craft piva, a impresivna im je i vinska karta.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote je od 8 do 22 sata, a nedjeljom od 9 do 14 sati.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Food Division

Gdje: Julija Knifera 7

Što: Ideja iza projekta bila je stvoriti mjesto opuštene atmosfere, gdje će se jesti vrhunska hrana, ali gdje neće biti nikakve pretencioznosti, i u kojem će se svatko osjećati ugodno. Na jelovniku se tako nalaze jela iz cijelog svijeta, zvuče i izgledaju nevjerojatno zabavno (piletina s vaflima, dip u sedam slojeva), a iskusni chef Marko Alilović (Time, Boškinac) sa svojim je timom postigao da se u restoranu već traži mjesto više.

Radno vrijeme: svaki dan, osim nedjelje, od 12 do 23 sata.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Kata Brunch Bar

Gdje: Martićeva 15

Što: Još jedno novo mjesto u Martićevoj posvećeno je isključivo bezglutenskim proizvodima. Kata Brunch Bar već postoji u Petrinjskoj, a ovih je dana otvoren i na novoj lokaciji, koja bi njegov koncept trebala približiti još široj publici.

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 7.30 do 20 sati, subotom od 8 do 16 sati.

Asia Gold

Gdje: Radnička cesta 52

Što: Restoran različitih vrsta azijske kuhinje, od kineske i japanske, preko tajlandske pa do korejske. Posebno se ističe po tome što preko tjedna od 11 do 16 sati nude all you can eat buffet opciju, kao i vikendom od 12 do 16 sati.

Radno vrijeme: Svaki dan od 11 do 23 sata, nedjeljom od 12 do 23.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Veganko

Gdje: Masarykova 26/1

Što: Nakon uspješnog pokretanja veganskog street fooda u Irskoj, ekipa iz Varaždina koja iza njega stoji otvorila je jedan i u centru Zagreba. U ponudi imaju veganske burgere, kebabe, salate, priloge s umacima i druge delicije, a okusima neće ostati razočarani ni oni koji inače jedu meso.

Radno vrijeme: svaki dan, osim nedjelje, od 10 do 22 sata.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube