NOVO MJESTO

U Zagrebu je otvorena jako cool striparnica. Nalazi se odmah do kina Europa

U zagrebačkom Prolazu sestara Baković jučer je otvorena trgovina sa stripovima – Torpedo Comics Zagreb

U neposrednoj blizini kina Europa otvorena je striparnica Torpedo Comics Zagreb. Svi ljubitelji stripova u Zagrebu i okolici konačno su došli na svoje i dobili pravu malu raskošnu oazu u kojoj će odsad moći uživati u devetoj umjetnosti.

Iza cijele priče stoji Slaven Gorički, inače direktor međunarodnog festivala stripa Crtani romani šoua (CRŠ), a koji je ujedno i vlasnik ove novootvorene simpatične knjižare stripova u centru Zagreba. Cilj s ovom striparnicom mu je prije svega popularizacija stripova, kao i skrenuti pažnju na ovaj segment umjetnosti široj javnosti.

Čekamo vas u petak (od 10:30 do 19:30) i subotu (10:00-14:00) u Prilazu sestara Baković 1!

Posted by Torpedo Comics Zagreb on Monday, July 27, 2020

 

Striparnica Torpedo Comics Zagreb, kako doznaje Zagreb.info, nudit će velik izbor stripova za najširu publiku: od albuma domaćih autora poput Krešimira Biuka i Josipa Sršena i prijevodnih naslova u izdanju Udruge CRŠ, preko brojnih europskih i američkih grafičkih romana koji se danas ubrajaju u visoku književnost.

Osim toga, iz udruge CRŠ najavljuje i izlazak nekoliko atraktivnih naslova u vlastitom izdanju koji bi sve obožavatelje stripova mogli itekako iznenaditi, a bit će tu i uvijek rado viđenih stripovskih klasika.

Za vikend otvaranja (petak 31. 7. i subotu 1. 8.) pripremili smo vam i prigodne popuste i poklone 🎉“Pasančevo…

Posted by Torpedo Comics Zagreb on Wednesday, July 29, 2020

 

Što se pak tiče samog prostora, on je formiran tako da posjetiteljima i kupcima bude što ugodniji za razgledavanje, boravak i kupnju, a jednom kad se situacija oko pandemije koronavirusa smiri, u striparnici namjeravaju organizirati i izložbe, radionice crtanja i pisanja scenarija za stripove, ali i razgovore s autorima. Pa, ako se ovaj vikend nađete u centru grada, svakako skoknite do ovog jako cool mjesta.

Ima vas već 500 na ovoj stranici, hvala! 🎉 U to ime, svratite danas na rakijicu. Tu smo 👇

Posted by Torpedo Comics Zagreb on Friday, July 31, 2020

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba