IZLASCI

U Zagreb stiže jedna od većih izvođačica elektronske house glazbe – object blue

U Hrvatsku ovog vikenda stiže važna figura suvremene plesne glazbe – object blue

Object blue je jedna od najtraženijih klupskih izvođačica na globalnoj elektronskoj sceni. Porijeklom je iz Pekinga, ima londonsku adresu, a u Zagreb, Masters ju dovodi kolektiv Volta koji je u godinu dana djelovanja stekao mnogobrojne pohvale. Baš zbog naglašenog raznolikog, izazovnog i kvalitetnog sadržaja, nastup object blue savršeno se uklopio u njihov repertoar.

Prije Dimensions-a stiže u Zagreb

Ona nije samo izvođačica i producentica već i glazbena umjetnica koja ima eksplozivnu muzikalnu produkciju. Prošle godine je stekla mnogobrojna priznanja. FACT Magazine naveo ju je kao jednu od najzanimljivijih novih house producenata, a Mixmag svrstao među top izvođače za ovu godinu. Ujedno je i jedna od rezidentica londonskog Rinse FM-a.

Ove godine nastupat će i na Dimensionsu i Dekmantelu, a prije toga će ovog vikenda stići u Zagreb i počastiti Masters svojim dolaskom. Svakoga koga interesiraju zvučna istraživanja, progresivna plesna glazba te marginalizirani oblici muzičkog izražaja pozvani su na ovo glazbeno okupljanje 16. ožujka u zagrebačkom klubu Masters. Večer počinje u 23 sata te traje do ranih jutarnjih sati. Object blue će za VOLTU održati DJ izvedbu, a za warm-up setove su zaduženi VOLTA DJ-i: Kornet, prošlogodišnji dobitnik nagrade Ambasador za mladog DJ-a godine, te N/OBE, proglašen za Nucomera godine Illectricity festivala 2018. Večer će zaokružiti DJ Labud – član kultnog zagrebačkog klupskog kolektiva Ekstrakt te jedan od najcjenjenijih hrvatskih DJ-a uopće. Ulaznice se prodaju isključivo na ulazu u klub po cijeni od 70 kuna.

Prvi radovi bili su zvučne instalacije

Ako se još niste upoznali s njom, object blue je ujedno i alumni londonske Guildhall School of Music and Drama, gdje je izučavala produkciju elektronske glazbe. Njeni su prvi radovi došli u obliku zvučnih instalacija i ambijentalnih pejsaža, a prošlogodišnji live set s berlinskog festivala Atonal završio je na brojnim portalima interdisciplinarnih umjetnosti. Uz nekoliko remixeva i kompilacija, dosad je izdala 2 EP-a: Do you plan to end a siege? na Tobago Tracks i REX na Let’s Go Swimming labelu, a uskoro izdaje i novi album za još neimenovanu etiketu.

Povodom njenog hrvatskog debija, object blue je za VOLTU snimila miks eksperimentalnog karaktera, igrajući se s efektima na mikseru te spajajući orkestralno s elektronskim, akustično s akuzmatskim, a možete ga poslušati ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube