UMJETNOST

U Walesu je osvanuo novi Banksyjev rad. Još jedna reakcija na trenutno društveno stanje

Nova umjetnina nastala je na garaži u Walesu, a stigla je i njegova potvrda o autentičnosti

Nakon čitavog skandala sa samorezajućom slikom, ponovno se priča o Banksyu jer se pojavio njegov novi rad, ovaj put u Port Talbotu u Walesu. Radi se o slici dječaka na dvije strane garaže.

Potvrda o originalnosti

Na jednoj strani garaže nalazi se slika dječaka koji naizgled pokušava uhvatiti snježne pahulje, a ispod njega su saonice. S druge strane se nalazi oganj i tek kad pogledate sliku s obje strane shvatite kako su te ‘pahulje’ zapravo samo pepeo od vatre.

Čim je slika nastala, odmah su nastale i reakcije javnosti. Vlasnik garaže je za BBC rekao kako je jako zadovoljan i da želi zadržati tu umjetninu na svojoj garaži jer je jako važna za njihov grad. Oko garaže će uskoro biti postavljena i ograda kako bi osigurali da rast ostane netaknut.

Craig Williams koji neprestano prati Banksyev rad potvrdio je kako se radi o Banksyju, a izgleda kako je inspiracija stigla od crteža koji se pojavio u filmu The Alternativity na kojem su radili Danny Boyle i Banksy. Da bi bili sigurni, i Banksy je na svom Instagram profilu objavio ovu sliku i time potvrdio da se radi o njegovom originalnom radu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube