GASTRO

U Tkalčićevoj otvoren novi konceptualni restoran Mr. Moo. Evo što sve nudi

FOTO: Mr. Moo

U većini je jela vidljiva implementacijom molekularne kuhinje

Prolaznici najprometnijom zagrebačkom ulicom, mogli su već neko vrijeme uočiti da na samom kraju Tkalčićeve ulice priprema otvorenje restorana. Planirano otvaranje za početak godine, epidemija je stalno odgadala te je Mr. Moo donedavno radio kao konceptualni restoran s dostavom.

Mr. Moo smjestio se na adresi Tkalčićeva 84, te je službeno otvorio vrata svojim gostima ovaj tjedan. Kuhinju je preuzela mlada i talentirana Ivana Antolković, koja je nakon 11 godina provedenih u Agava restoranu od pripravnika došla na poziciju desne ruke chefa, ovih dana preuzima vrlo odgovornu ulogu samostalnog kreiranja menija. Ostvarajući vlastiti san, Ivani će desna ruka biti njen prijatelj i dugogodišnji kolega, mladi talentirani kuhar Robert Ciglar.

Prvi meni sa kojim se je restoran Mr.Moo ovaj tjedan predstavio medijima je veliki iskorak za ulicu koji je prvenstveno poznata po izrazito šarolikoj kuhinji za mase. Iako tek otvoren, meni i izvedba Mr Moo restorana vrlo je obečavajuća. Sezonske namirnice organskog uzgoja dolaze svakodnevno iz cijele Hrvatske te je u većini jela vidljiva je implementacijom molekularne kuhinje. Meni se sastoji od devet jela od kojih moramo izdvojiti tri izuzetna: rižoto od breskve sa Paškim sirom, izrazito je slojevito u okusima te bi ga jednostavno htjeli ponovo naručiti.

Jadranska plavoperajna tuna sa kremom od avokada i bisqueom od jadranskih škampi iako netradicionalni spoj namirnica jedna je od najorginalnijih izvedbi tune na zagrebačkoj sceni. Juneće meso za naš treći favorit tartarski biftek dolazi iz farme u Svetom Ivanu Zelini te se poslužuje u kombinaciji s perlama od šumskih jagoda te dehidriranim žumanjkom. Ručak smo završili modernom izvedenicom Zagrebačke kremšnite segmentiranom u dijelove s dodatkom bijele čokolade.

Mr Moo radi od utorka do nedjelje te od početka srpnja kreće i sa živom muzikom na vanjskoj terasi.