Relax

U subotu nam stiže rujanski ekvinocij, a s njim i mnogo promjena. Obratite pažnju na ove četiri stvari

Rujanskim ekvinocijem ili ravnodnevicom naziva se trenutak kada Sunce prividno prelazi nebeski ekvator dolazeći sa sjevera. Međutim, on predstavlja i jedan od najsnažnijih energetskih vrhunaca godine koje treba dobro iskoristiti

Naime, s njime ulazimo u Vagu, znak kojeg karakterizira ravnoteža i mir te u jesen, godišnje doba koje mnogi smatraju najljepšim od četiri. Ovo je doba žetve i obilja, promjena i donošenja ključnih odluka koje nam mogu promijeniti život.

Ako vam je ova godina bila kaotična i prepuna izazova, sada je vrijeme da probate postići toliko potreban balans. Evo na koje načine možete iskoristiti višak energije:

Riješite se viška stvari u domu

Ovo se odnosi na odjeću, obuću, kozmetiku i ostale stvari koje samo zauzimaju prostor i zapravo nas guše. Ono što ne nosite poklonite, donirajte ili bacite. Čišći životni prostor doprinosi i unutarnjem miru. Osim toga, dom ukrasite novim, svježim detaljima, obojajte zidove u neku novu boju ili bilo što će simbolizirati novi početak.

Pročistite organizam

Ako ste preko ljeta bili suviše lijeni za ikakvu fizičku aktivnost, jesen je super za povratak u teretanu, na ples, aerobik ili jogu. Bilo što, samo se pokrenite.

Otpustite odnose koji vam štete

Možda to znači da ćete morati prekinuti neka prijateljstva ili veze, ali sve što vam crpi energiju, umjesto da vas njome puni, je suvišno. Isto tako, ako vas posao više ne veseli ili ne možete napredovati, krenite u nekom drugom smjeru.

Naučite biti zahvalni

Prva stvar koju je dobro osvijestiti jest da na putu do uspjeha trebamo biti zahvalni za ono što već imamo. Ako nismo, kako možemo imati više? Zahvalnost je prvi korak k još većem obilju, a za početak možete svaku večer prije spavanja napisati pet stvari za koje ste tog dana zahvalni. Život će vam se vrlo brzo početi mijenjati.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba