NOVO MJESTO

U samom centru Splita sutra otvorio se preslatki coffee i gin bar. Imamo prve fotografije

KaKantun je novo, sasvim posebno mjesto u Splitu koje ćete htjeti posjetiti što prije

KaKantun je specialty coffee i gin bar u centru Splita, čiji je koncept baziran na kavi i ginu, a osim toga nude i prirodne limunade te hrvatska craft piva. Naglasak je na domaćim proizvodima, pa ćete ondje tako pronaći hrvatske ginove koji već visoko kotiraju diljem Europe, dok kavu prži domaći D16 tim.

Putovanje u Kolumbiju kao inspiracija

Ana Bodrožić

Iza ovog projekta stoje Tea Perić i Karlo Kunić, par zaljubljen u kavu, putovanja i knjige. Ona je završila književnost, a on ekonomiju i nemaju iskustva u ovom poslu, ali oduvijek su, kažu nam, htjeli otvoriti nešto svoje, gdje će ljudi, osim u proizvodima, uživati u atmosferi. Prošle godine bili su, pričaju, na putovanju u Kolumbiji gdje su obilazili male, dizajnerske lokale i poželjeli su nešto takvo otvoriti u Splitu.

Ana Bodrožić

“Pružila nam se prilika i sad smo tu gdje jesmo. Ono što nas najviše razlikuje od ostalih je mali, dizajniran prostor, koji će se bazirati isključivo na kvaliteti i koji će našim domaćim ljudima nuditi dobar proizvod. U ovom valu turizma, lokalni ljudi su izgubili naviku dolaska u stari grad, a mi to želimo promijeniti. Jer gdje dolaze lokalni ljudi, tu je i strancima zanimljivije, da osjete pravi, splitski štih”, objašnjava nam Tea Perić.

Kava najbolje kvalitete i signature kokteli s domaćim ginovima

Ana Bodrožić

Nadalje nam objašnjava i zašto su se odlučili baš za ovaj tip ponude. “Specialty kava se počela sve više konzumirati u Hrvatskoj. Riječ je o kavi najbolje kvalitete, koja se proizvodi u posebnim uvjetima, gdje se pazi na svako zrno, u što smo se i sami uvjerili na farmama kave u Kolumbiji. Ta kava ima i svoj certifikat. Jako je popularna u Europi i jednom kad se navučete na specialty kavu više nema povratka na staro. Osim toga, nudimo specijaliziranu ponudu ginova, među njima imamo i hrvatske ginove, te naših šest potpisanih koktela s ginom, koje je barmen Marino Karinja iz B.A.R. Solutionsa izradio samo za nas. Tih šest koktela dolaze svaki sa svojim ginom i pokriveni su svi okusi. I zaista ćete se i sami uvjeriti koliko su dobri”, zaneseno nam priča Perić.

Ana Bodrožić

Ime KaKantun nastalo je rekonstrukcijom starog, kultnog kafića koji se nalazio na istom mjestu, a zvao se Na kantunu. “Loklaci su emotivno bili vezani za taj lokal i mi smo napravili potpunu rekonstrukciju prostora, ali smo zadržali tradicionalne elemente. I zbog toga je ovo ‘ka’ prije imena”, kaže Perić.

Interijer kao oda tradiciji, ali s modernim twistom

Ana Bodrožić

Kad je riječ o interijeru, on je spoj tradicionalnog i modernog. “Nalazimo se u staroj jezgri grada pa smo izvukli kamen koji smo obradili, a ostatak interijera je razigran. Od pastelnih nijansi do karakterne ilustracije koju je na zidu nacrtala ilustratorica Tea Jurišić i koja se naziva ‘splitska fjaka’. Željeli smo zadržati tradiciju, ali i ukomponirati boje koje volimo, po uzoru na našeg omiljenog redatelja Wesa Andersona i tu su nam pomogli naši prijatelji, arhitekti, iz Studia tekstura, koji su naše ideje ukomponirali u interijer. Vizualni identitet potpisuje isto naša prijateljica, Noemi Bažon”, dodaje.

Ana Bodrožić

Na kraju, Tea kaže i kako vjeruje da će Kakantun doista obogatiti splitsku scenu. “U ovaj bar je uloženo puno ljubavi i strasti. Otvorili smo ga jer nam je to bio životni san, a i jer stvarno mislimo da gradu Splitu nedostaju lokali koji nisu isključivo komercijalni, nego gdje će se ljudima pružiti određeno iskustvo. Od starog kamena, do moderne ilustracije s elementima splitskog mentaliteta možete uz kavu ili gin promatrati promjene koje su se dogodile u gradu Splitu. Od Dioklecijana pa do danas”, zaključuje Perić.

Ana Bodrožić
Ana Bodrožić
Ana Bodrožić
Ana Bodrožić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba