dizajn interijera

U samo 40 kvadrata stalo je toliko odličnih rješenja. Vodimo vas u jedan zgodan zagrebački stan

Mirjana Mikulec ponovno je izvela čudo. U svega 40 četvornih metara uspjela je stvoriti još jednu spavaću sobu uz onu postojeću. Pogledajte projekt

Kada govorimo o malim stanovima, oni su uvijek veliki izazov u domeni uređenja – kako za vlasnike, tako i za dizajnere interijera. Jedan takav recentni primjer pronašli smo u zagrebačkoj novogradnji gdje se u 40 četvornih metara željelo stvoriti još jednu spavaću sobu uz onu postojeću.

Povjerenje su vlasnici dali dizajnerici Mirjani Mikulec koja je na maloj kvadraturi uspjela učiniti tlocrtno čudo. “Izmjenama su tako osmišljene dvije spavaće sobe od svega pet četvornih metara, koje su zadovoljile potrebe dvočlane obitelji te su dovoljne da se u njih smjesti osnovni namještaj – ležaj i skladišni prostor, ali i da svaka od njih ima dovoljno prirodnog svjetla.”, rekla nam je Mirjana Mikulec.

Darko Mihalić

Kako bi se dobile dvije male funkcionalne i prohodne prostorije, tome je uvelike pomogao i namještaj po mjeri, koji je uvijek najbolja opcija u malim prostorima gdje se treba iskoristiti svaki centimetar.

Mikulec nam je otkrila i kako je kuhinja u cijelom projektu zapravo ustupila mjesto potrebno za osmišljavanje nove spavaonice, a ona se premjestila na nosivi zid otvorenog prostora dnevne zone od 20 četvornih metara koji još čine blagovanje i boravak.

Kako bi se prostor pak vizualno odijelio, u dnevnu zonu, između boravka i blagovanja stavljena je pak trendi staklena pregrada s crnim aluprofilima koja se pokazala kao jako korisno, ali i estetski zgodno rješenje.

Darko Mihalić

Mikulec govori da je staklo učinilo da prostor bude spretno odijeljen, ali ne i skučen te da istovremeno izgleda i veći nego što jest. Pored toga, ova pregrada glumi zid na koji je s jedne strane naslonjen kauč, a s druge stol za blagovanje.

Kada govorimo o dnevnom boravku, pažnju u toj zoni plijeni i mala linijska kuhinja koja u nastavku ima plitke police u koje su smješteni aparati i detalji. “Ostatak prostora, oko 10-ak četvornih metara čine mali uski hodnik i kupaonica” nastavlja Mikulec.

Darko Mihalić

Da je svaki kutak u stanu posebno osmišljen i kreiran govori i šarmantni hodnik koji je naglašen dekorativnom opekom na jednom zidu te konzolnim stolićem, ali i činjenicom da je jedan cijeli zid pretvoren u ugradbeni ormar.

Govoreći o cijelom dojmu stana, dizajnerica objašnjava kako je interijer lišen detalja, odnosno da su oni svedeni na minimum. Vlasnici su priželjkivali ugodnu i toplu atmosferu, no unatoč tome dizajnerica se nije odrekla tamnih boja i uzoraka koji u kombinaciji sa svijetlim podovima čine skladan životni prostor u kojem vlasnici danas rado borave i provode svoje vrijeme.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba