NOVO MJESTO

U rodnoj kući Augusta Šenoe u Zagrebu sada se otvorio novi, a tradicionalni restoran O’brok

U samom centru grada Zagreba otvorio se novi restoran O’Brok koji se ističe ličkim specijalitetima i finim vinima

Rodna kuća Augusta Šenoe na adresi Langov trg 6 dobila je novu namjenu i pretvorena je u restoran O’brok. Uz drveni i tamni interijer, mogu se pohvaliti pravim specijalitetima chefa restorana Krunoslava Majcena koji je svoje iskustvo do sada stekao u mnogim restoranima, uključujući i onog u hotelu Esplanade.

Otmjeni interijer

Unutarnji prostor restorana umjereno je uređen, a ono što će se posebno svidjeti turistima su fotografije starog Zagreba koje vise na zidovima. Crni akcenti u dizajnu odaju otmjenu notu.

Tradicionalno i ručno

Osim novog interijera, jedna od stvari s kojima se O’brok ističe je definitivno gastronomska karta jer sve što se u ovom restoranu poslužuje je domaći proizvod. To uključuje meso koje dolazi s OPG-a iz like, crne slavonske svinje, a i domaće sorte vina.

U O’broku se sve priprema tradicionalno i ručno, od domaćeg kruha, štrukli, savijača i njoki pa do rezanaca. Rijetko koji rstoran ćete pronaći, a da zaista i radi domaću tjesteninu u vlastitoj kuhinji. Iz tog razloga posebno ističu izbor slastica koje u sebi ne sadrže nikakve aditive, a okus im je ravan onima starih baka.

Restoran O’brok će uskoro dobiti i svoju terasu i otmjeni wine bar.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba