Vijest

U Rijeci je otvoren prvi hrvatski hotel za biljke. Provjerile smo o čemu se radi

Biljkoteka je novi projekt za koji trebate znati

Nakon što je Dnevna doza biljaka, projekt mladih entuzijasta koji ljubav prema biljkama donose u betonske džungle Hrvatske i regije, prije nešto manje od mjesec dana organizirala predstavljanje knjige o biljkama Urban Jungle, uz prisustvo autora Judith de Graaff i Igora Josifovića, veseli nas vidjeti da projekti vezani uz ljubav prema biljkama i dalje ne staju.

U Rijeci je u studenome otvoren prvi hotel za biljke, Biljkoteka, smješten u RiHubu, kulturno-informativnom centru Europske prijestolnice kulture. Ako vam na prvu nije baš jasno o čemu se radi, evo kratkog objašnjenja.

Biljkoteka je biljni hotel, knjižnica i laboratorij za učenje o botanici. Ona nastoji pružiti utočište za zelene ljepotice kojima njihovi vlasnici žele naći novi privremeni ili trajni dom. Ako zbog putovanja, odlaska u rodni kraj preko praznika, sezonskog posla ili jednostavno zauzetosti želiš spasiti svoje biljke da ne uvenu, ostavi ih u Biljkoteci, na privremeno ili trajno čuvanje, brigu i druženje s drugim ‘plantastičnim’ bićima.

Povodom otvorenja hotela, održane su i četiri edukativne radionice pod vodstvom Natali Bosić, o njezi kućnog bilja, kreativnom kućnom vrtlarenju i izradi recikliranih vazica i teglica, za sve one koji vole biljke, ali smatraju da s njima nisu najspretniji.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba