NOVO MJESTO

U Rijeci je otvoren novi cosmopolitan food bar i izgleda sjajno. Imamo priču i fotke

Nosh je nova gastro destinacija u Rijeci, a svemu su nam više rekli vlasnik i dizajner interijera. Evo detalja

U staroj jezgri Rijeke, na adresi Andrije Medulića 8 nedavno je otvorena nova gastro destinacija Nosh. Iza cijele priče stoji vlasnik, ujedno i chef Luka Bijelić koji otkriva kako je riječ o jednom malo drugačijem konceptu u gradu, točnije cosmopolitan food baru. Za početak, objašnjava nam kako i sam naziv Nosh sugerira o čemu je riječ s obzirom na to da je to engleski izraz za prigristi, pojesti, grickati. Otkriva i kako je on taj koji je ondje ujedno i kuhar te kreator ponude jela koja dolazi u formatu tapas đira. Nosh tako nudi zalogaje koji će ljudima biti usput, a mogu ih kombinirati ondje i uz kakvo piće, ali i ambijent koji su željeli da bude poseban te ugodan za boravak.

Brunch i europski đir

Koridor 27

“Taste and talk slogan najbolje nas opisuje i kako želimo da se gosti osjećaju. Prije svega opušteno i bez onog nekog uštogljenog momenta” poručuje Bijelić i ističe kako u ponudi svakodnevno imaju raznih kombinacija jela za prigristi, ali da veliku ulogu u tome ima i dostupnost sezonskih namirnica koje djelomično diktiraju menu. “U Noshu želimo gostima približiti europski đir, odnosno prijepodne im servirati neizbježni brunch, od 7 do 14 sati u sklopu kojeg je naglasak primjerice na domaćim jajima iz vlastitog uzgoja. Osim toga, dogovorili smo i suradnje s dva OPG-a koji nas opskrbljuje domaćim džemovima, medom i slično. Svi ti proizvodi predstavljeni su u lokalu i gosti ih čak mogu i kupiti, a iz ponude s menija bih još izdvojio moderne tartove, quichevie, sconsi, sve ono što se može naći u sličnim konceptima diljem Europe” poručuje ponosno vlasnik.

Moderan prostor u industrijskom stilu

Koridor 27

No, jedan od glavnih aduta u Noshu uz gastronomiju svakako je i lijepo uređen prostor, ambijent iza kojeg stoji dizajner Sandro Užila. Prisjeća se početka priče i kako je glavna ideja vlasnika, chefa Bijelića s inozemnim iskustvom bila stvoriti lokal u industrijskom stilu, ali da ima neku svoju jedinstvenu priču i dušu. “Nakon što sam čuo želje vlasnika došla mi je odmah jasna ideja i vizura materijala koje želim koristiti: mikrobeton, bakar i drvo. Možda je to kombinacija koja nije baš uobičajena, ali paše. Inspiracija za dizajn mi je došla iz stare tvornice cigareta u Rijeci i starih paketa cigareta koje su se prodavale u starom gradu još dok je Rijeka bila pod Italijom. Inspirirao me i Starbucks u Milanu koji se praktički isto referira na tvornicu, ali u njihovom slučaju onu kave” objašnjava dizajner i otkriva kako se prostor Nosha proteže na 55 četvornih metara interijera i 65 terase koja se po potrebi može kompletno zatvoriti staklenim stijenama.

Velika terasa i bakreni detalji za topli dojam

Koridor 27

Za unutarnji dio lokala Sandro govori kako se sastoji od glavnog prostora koji uključuje šest stolova za 20 osoba, šanka s vitrinom za hranu i piće te toaleta i kuhinje. Vanjski dio lokala je opušteniji te pun svijetla i zelenila, a ima na raspolaganju 11 stolova za oko 40 osoba. “U interijer sam implementirao drvene stolice. Neki od njih obojeni su u crno, neki imaju kožna sjedala, pojedini su u tkanini. Tu su i drveni stolovi s metalnom konstrukcijom i dizajniranim bakrenim detaljima po mjeri. Moram istaknuti i biljke u bakrenim vazama koje dodatno pojačavaju toplinu lokala koji je idealan za provesti opušteno popodne uz dobru hranu, piće i društvo” pokazuje Užila i ističe kako je ovaj lokal bio pravi izazov jer je ukopan u teren, ima velike limitacije u prostoru, a i stvarao se za vrijeme pandemije. Za kraj govori kako je bilo niza šarolikih situacija u procesu, ali da su uspjeli izvući maksimum iz ove priče te da se nada da će ljudi to prepoznati.

Koridor 27
Koridor 27
Koridor 27

 

Koridor 27

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba