Gastro

U restoranu Dubravkin put probale smo moderne inačice tradicionalnih zagrebačkih jela

FOTO: John Pavlish

U restoranu Dubravkin put održano jedinstveno gastronomsko druženje

Kulinarski tim na čelu s glavnim chefom, za ručak pod nazivom Zagreb, tak imam te rad osmislio je šest sljedova inspiriranih Zagrebom i pokazao da se unatoč modernom eksperimentiranju može zadržati prepoznatljiv okus koji golica maštu uzvanika. Ovim konceptom, chef Vedran htio je postići savršen balans između tradicionalnog i modernog, budući da je tradicija vrlo važan aspekt svake kuhinje.

Na taj način, Vedran je jela na kojima smo odrasli prezentirao u jednom sasvim novom konceptu i tako poznatim okusima dao novo ruho. Svako jelo je bilo posebno, pripremljeno od pomno odabranih namirnica koje se međusobno nadopunjuju stvarajući harmoniju okusa, a jela su oduševljavala i nadmašila visoka očekivanja.

Za slatki kraj pobrinuo se pastry chef, Robert Bašić koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čiji deserti predstavljaju prava slastičarsku umjetnost. Osim gastronomskog, ručak je bio i vizualno umjetnički osmišljen do najsitnijih detalja. Prostor je dekorirala Dubravka Dujmović koja je vodeći se temom za dekoraciju koristila zagrebačke motive poput licitarskih srca i šestinskih kišobrana, koje je samo za ovu prigodu ustupio Tomislav Cerovečki.

Zagrebački restoran, koji se nalazi u jednom od najzelenijih dijelova grada nadomak Ilice, već godinama slovi kao najbolje mjesto za vrhunsku gastronomiju. Ovim jedinstvenim menijem pod vodstvom chefa Vedrana Petranovića restoran je samo potvrdio svoje vodeće mjesto na Zagrebačkoj gastro sceni.

Kao hladno je predjelo poslužen rillettes od patrve, panna cotta sa svježim hrenom, salatine i ikrom pastrve, slijedio je consomme od patke s leberknedlicama i povrćem i domaće štrukle. Prvo glavno jelo je bio zagrebački odrezak s kremom od sira, kupusom, špinatom i prahom od buče, a drugo patka s mlincima, dok je za desert posluženo licitarsko srce, odnosno zagrebačka torta.