KNJIGA

U pretprodaju je napokon stigao hrvatski prijevod knjige Normalni ljudi

Seriju smo već svi pogledali, a sada je i knjiga prevedena na hrvatski jezik

Sally Rooney nema ni 30 godina, a već je postala međunarodnom književnom senzacijom. Svoju je debitantsku knjigu, Razgovori s prijateljima objavila 2017., i odmah ostvarila zapaženi uspjeh. Njena druga knjiga, Normalni ljudi, kroz godine prati ljubavnu priču Connell i Marianne, školskih kolega čije se osobnosti, ali i društveni status, uvelike razlikuju.

Ta je knjiga Rooney učinila apsolutnom zvijezdom. Postala je bestseler New York Timesa, The Guardian ju je uvrstio na popis najboljih romana 21. stoljeća, primila je brojne nagrade (uključujući Costa Book Award za najbolji roman), ne postoji influencerica koja ju nije imala na svom Instagram feedu, a krajem travnja je prikazana i prva epizoda televizijske adaptacije, serije u kojoj naslovne uloge tumače Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal. Pogađate, i serija je u kratkom roku osvojila srca publike i kritike, a trenutačno slovi za jednu od najpopularnijih uopće.

Zato nas zbilja veseli to što se hrvatski prijevod knjige pojavio u pretprodaji na stranicama Frakture. Za prijevod je zaslužna Patricija Horvat, a do 29.10. možete ju naručiti ovdje uz 10 posto popusta tako da joj je cijena sada 134,10 kuna. Ako je naručite sada, Fraktura će vam je poslati između 2. i 6. studenog, stoga ako razmišljate o lijepom poklonu za dragu osobu, ovo je super prilika.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube