INTERIJERI

U ovoj knjižari osjećat ćete se kao da ste dio optičke iluzije, samo pazite da se ne izgubite

U jednoj knjižari u Šangaju mogli biste povjerovati da ste dio filma Inception. Evo o čemu se radi

Šangajski arhitektonski ured X + Living još jednom je iznenadio prekrasnim interijerom knjižare. Oslanjajući se na optičku iluziju, knjižnicu Zhongshuge pretvorili su u okruženje koje se bavi temom iz filma Inception. Koristeći gomilu zrcala i stepeništa, ova knjižara izgleda kao reflektirajući labirint koji je prepun polica za knjige. Dok se posjetitelji kreću po prostorijama, dovode se u nadrealnu i beskrajnu avanturu stvorenu optičkom iluzijom.

Ne trebamo ni reći koliko fotografija možete pronaći na Instagramu, a posjetitelji navodno uživaju u ponavljajućim stubištima koja su izrađena od toplih tonova drveta te stvaraju ugodan osjećaj. Za stvaranje tog kontinuiteta i protoka, tvrtka je zadržala otvoreni koncept korištenjem staklenih ograda.

Zemljani tonovi najviše su naglašeni u predvorju gdje se nalaze police u obliku čunjeva, a u prostoru se čine kao da lebde zahvaljujući pametno postavljenim ogledalima. Ova područja su u kontrastu sa šarenilom koje prevladava u dječjem području za čitanje. Oklopljeni ružičastim tepihom, ogledala se ponovno koriste za iluziju alternativnog prostora koji odražava stvarni prostor.

View this post on Instagram

The kids section… #bibliophile #bookstore #hangzhou #travel #china #zhongshugebookstore #bookshop

A post shared by Robert Hoffman, DAOM, L.Ac. (@chinesemeddoc) on

Prekrasni ugrađeni regali pridonose atrakciji budući da ga oblici svake police pretvaraju u kiparsku umjetnost. X + Living uspio je održati sofisticiranu fantaziju ostatka knjižare dok je dodavao prostoriju namijenjenu za djecu, stoga nije iznenađenje što je knjižara Zhongshuge imenovana jednom od najljepših na svijetu. Kroz pametan dizajn interijera to je privlačan i intrigantan prostor u kojem se možete izgubiti, lutati i otkrivati ​​nova književna djela.

 

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba