NOVO MJESTO

U Omišu se otvorila divna slastičarnica I Gemelli. Razgovarale smo s pastry cheficom Doris Pecić

FOTO: Ana Babić

Omiš je upravo postao bogatiji za jednu ljupku slastičarnicu u kojoj ćete pronaći zbilja vrhunske slastice. Čule smo se s vlasnicom

Na adresi Trg Svetog Mihovila u Omišu prije nekoliko dana otvorila se slastičarnica I Gemelli iza koje stoji pastry chefica Doris Pecić. Kako nam otkriva, od malena je voljela raditi kolače, a tu ljubav i talent naslijedila je od majke za koju i dan danas voli reći kako radi najbolje kolače.

Sve to skupa za Doris je bio dovoljan povod za otvaranje slastičarnice I Gemelli koja je u biti podružnica restorana Cocopazzo, a koji uspješno posluje četiri godine. Na pitanje zašto talijanski naziv i što on predstavlja, Doris otkriva kako je ime došlo od talijanske riječi za blizance, koja je ujedno poveznica s njezinim blizancima.

“Nakon rođenja djece upisala sam Walnerovu školu za slastičarstvo koju je vodila iznimno talentirana Tereza Alabanda. Ona me je uputila i upoznala s novim tehnikama i tu sam izgradila temelje koje sam kasnije nadograđivala u specijaliziranoj školi za slastičarstvo Gourmandise u Zagrebu. Kroz prethodne dvije godine završila sam sve edukacije i master classeve raznih svjetskih slastičara kao što su Karim Bourgi, Emmanuel Hamon, Johan Martin i mnogi drugi. No, najveća inspiracija su mi svjetski poznati pastry chef Pierre Hérme i Guilleaume Maubilleau” priča Doris te dodaje kako se u cijeloj toj svojoj slastičarskoj avanturi mora posebno zahvaliti i Tei Mamut koja joj je jako puno pomogla svojim savjetima prilikom otvaranja slastičarnice.

Što se pak tiče samih slastica, u njima koriste, govori Doris, najbolje i najkvalitetnije proizvode koje većinom nabavljaju preko Gourmandisea u Zagrebu. “Ne koristimo nikakve gotove primjese i praškaste proizvode, a sve kolače i torte radimo ručno od organski dobivenih namirnica.”

Za cijene pak kaže kako su ih prilagodili našem tržištu, a kreću se od osam kuna koliko ćete izdvojiti za macaronse te 26 do 28 kuna za individualne kolače. Ako si pak zaželite cijelu tortu, Doris kaže kako ih izrađuju od kolača koje imaju u ponudi, a koštaju između 350 i 450 kuna.

S obzirom na to da Doris i njezina obitelj često putuju po Italiji, kaže kako upravo ondje nerijetko pronalazi inspiraciju u svom radu, bilo da je riječ o slasticama ili pak interijeru. I Gemelli u čijem je stvaranju interijera pripomogla i Antonina Zokić spoj je pastelnog kolorita, mramora, baršunastih tkanina, zgodnih pločica s uzorkom, ali i pozlate u pojedinim detaljima čime se stvorio jedan suptilni, ali neodoljivi glam efekt – upravo onakav kakav će vas dočekati i kad zagrizete jednu od ukusnih slastica iz I Gemelli raskošne ponude.