NOVO MJESTO

U Labinu je otvoren novi cafe bar uređen u industrijskom stilu. Crveno točeno pivo glavni im je adut

U Labinu je nedavno otvoren jedan zbilja moderan cafe bar naziva Karbon. Doznali smo više o ovom cool mjestu u centru grada

“Budući da već 15 godina radim u ugostiteljstvu otvaranje bara činilo se kao izvrsna ideja. Gajim strast i prema uređenju interijera pa je ovo bio savršen spoj, ali i izazov” otkrila nam je Željana koja je s Paolom nedavno u Labinu otvorila jedan super moderan cafe bar. U samom centru na adresi Zelenice 11 otvoren je tako Karbon (što znači ugljen), a čiji je naziv proizašao iz labinske povijesti ovog ujedno rudarskog grada.

“Vrlo popularni industrijski stil kombinirali smou Karbonu s daškom glamura. Isto tako, željeli smo postići ekskluzivniju i širu ponudu pića, od najviše klase kave do raznovrsne ponude gina te ostalih alkoholnih pića. Na taj smo način turistički đir obližnjeg Rapca ponudili svim građanima labinštine tijekom cijele godine” priča Željena i ističe najvećeg aduta Karbona, a to je crveno točeno pivo koje su Labinjani s oduševljenjem prihvatili.

Koridor27

Što se pak tiče estetike interijera i dizajna, pokušali su toplinu cigle spojiti sa sirovim izgledom betona. Cijeli prostor upotpunjuju ručno rađena keramička rasvjetna tijela lokalnog obrtnika. Sve detalje, kao što su 3D zidne instalacije, željezne police i tračnice koje čine pregradu od lanaca varili su pak njihovi prijatelji i poznanici. Jedan od zbilja posebnih i vrlo upečatljivih detalja Karbona jest i unikatna crna zidna skulptura, a predstavlja ugljen sam po sebi.

Osim toga, u cijeli prostor implementirali su i dašak povijesti pa su tako stolove oblijepili starim novinskim člancima koji datiraju iz prošlog stoljeća. Za kraj dodaju kako su se kod stvaranja Karbona ideje same od sebe rađale, budući da je povijest Labina neiscrpan izvor inspiracije. U svakom slučaju, Paolo i Željena ponosno ističu kako je Karbon idealan za opuštenu i prijateljsku atmosferu gdje žele da se svi njihovi gosti osjećaju ugodno, bez obzira na generaciju i njihove preferencije.

Koridor27
Koridor27

Koridor27
Koridor27
Koridor27

Koridor27
Koridor27
Koridor27

Koridor27

Fotografija: Koridor 27

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba