Čestitamo

U Hrvatsku su stigle još dvije nove Michelinove zvjezdice. Za restorane Noel i Draga di Lovrana

Restoranima Noel i Draga di Lovrana po jedna Michelinova zvjezdica, a restorani Pelegrini, 360º i Monte zadržali zvjezdice

Restoranima Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) dodijeljena jedna prestižna Michelinova zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik) i Monte (Rovinj) uspješno zadržali svoje zvjezdice. Rezultat je to tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih Michelinovih inspektora. Popis za Hrvatsku objavljen je na stranicama Michelina, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane.

Facebook Draga di Lovrana

„Izuzetno nas veseli što Hrvatska sada ima čak pet restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Nakon Rovinja, Dubrovnika i Šibenika, zvjezdice zasluženo dobivaju Kvarner i Zagreb. Nove zvjezdice i preporuke hrvatskim restoranima dokaz su da naša gastronomska scena zadovoljava vrlo zahtjevne međunarodne kriterije kvalitete, ali i da smo u svijetu sve više prepoznati po kvalitetnoj gastronomskoj ponudi. Ovo nam je ujedno snažan poticaj za daljnji razvoj i promociju ovog segmenta ponude te sam siguran kako će destinacije i izabrani restorani znati iskoristiti priznanja i preporuke u svom daljnjem pozicioniranju na tržištu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Torchon guščje jetre / fermentirani slavonski orah / gel / macadamia orah / brioche fritule

Gepostet von NOEL am Mittwoch, 30. Januar 2019

„Ovaj izbor pokazuje potencijal hrvatske gastronomske scene koju obogaćuje višestruki utjecaj; od mediteranskih okusa koji se nalaze u Dalmaciji, talijanskih utjecaja u Istri i slavenskih okusa od Zagreba do Slavonije, koji svi zajedno stvaraju jedinstveni kulinarski identitet“, izjavio je Gwendal Poullennec, međunarodni direktor Michelin vodiča.

Uvrštenje novih restorana u Michelinovu selekciju snažan je poticaj za daljnje kontinuirano usavršavanje domaće gastronomske scene, ali i velika globalna promocija Hrvatske kao vrhunske gourmet destinacije.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba