Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

GASTRO

U centru Zagreba otvorio se prvi tajlandski street food lokal. Bili smo tamo

Prije dva tjedna je na uglu Vlaške ulice i Iblerovog trga u Zagrebu otvoren tajlandski street food restoran Khaos Thai

U Zagrebu još nije bilo ovakvog mjesta. Prije dva tjedna kod ulaza u Importanne Galleriju otvorio se Khaos, mali street food lokal koji nudi tradicionalna tajlandska jela. U novootvorenom lokalu kuha Saralee Madnui koja je u Hrvatsku iz Tajlanda doselila prije četiri godine, a trenutno u Khaosu priprema devet tajlandskih jela.

To su pržene proljetne rolice, kisela juhu s jasmin rižom, zeleni curry, dva stir fry jela s rezancima i četiri stir fry jela s rižom. Kako nam kaže, favoriti su proljetne rolice Por Pia i Pad Thai rižini rezanci s umakom od tamarinda, mung klica, jaja, povrća i kikirikija.

Izvorna jela Tajlanda

Borko Vukosav

Jela se pripremaju na mjestu, a za sve recepte kao i za cijeli projekt zaslužna je Saralee Madnui. Jela priprema uz pomoćnicu po receptima koje je donijela iz Tajlanda, a kako nam kaže, u Hrvatskoj je već četiri godine. “Jelo koje za sada ide najbolje su proljetne rolice Por Pia i Pad Thai rižini rezanci. Hrvati jako vole ovu hranu i super su reakcije, a neki su nam čak komentirali da se uz naša jela osjećaju kao da su na Tajlandu”, kaže nam Saralee.

Cijene jela se kreću od 10 do 63 kune. Ako se odlučite za curry s piletinom ili teletinom platit ćete ga sedam kuna više od onog s tofuom, a isto je i s rezancima. Za one s kozicama platit ćete 63 kune, a s tofuom 49 kuna. Od slastica imaju sladoled po cijeni od 10 kuna.

Borko Vukosav

Odvojeno pripremanje za vegetarijance

Svi recepti mogu se posebno pripremiti za vegane, vegetarijance ili osobe koje su osjetljive na neku vrstu hrane. “Nudimo vegansku i vegetarijansku hranu jer sve namirnice pripremamo odvojeno. Tako odvojeno radimo umake i juhu, baš zaista vegetarijanski. Ako netko ima posebnu želju ili ne smije jesti neku namirnicu samo nam treba napomenuti, a već imamo osmišljene i neke umake samo za vegetarijance”, dodaje Saralee.

“Pokrenuli smo projekt u partnerstvu s kuharicama iz Tajlanda koje žive u Zagrebu sa željom da u Zagrebu priuštimo autentičnu azijsku hranu koja je jednostavna i ukusna”, kaže nam suvlasnik Josip Marulić. “Mi smo jako zadovoljni kako ide za sada. U Hrvatskoj nije do sada postojao takav tip lokala pa su reakcije stvarno super. Plan nam je da ovo stabiliziramo i da ovo postane uspješan posao.”

Borko Vukosav

Prostor na uglu Vlaške malen je, ali ipak se radi o street food lokalu. Vizualni identitet lokala kombinacija je tradicionog i urbanog, a izradio ga je dizajner Marko Hrastovec. “Ideja nam je bila da bude baš tajlandski pa smo, kad smo se malo osvrnuli, vidjeli da takav dizajn možda i ne može baš proći i da treba biti bliže New Yorku nego Bangkoku”, dodaje Marulić. Osim ovog, u Zagrebu za sada nema isključivo tajlandskog restorana.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba