GASTRO

U čemu je njihov trik? Probajte napraviti tjesteninu Bolognese prema receptima slavnih chefova

Klasik talijanske kuhinje o čijoj pripremi svatko ima posebnu teoriju

Koliko kuhara, što amaterskih, što profesionalnih, toliko i recepata za tjesteninu bolognese. Ovaj klasik talijanske kuhinje obožavam je diljem svijeta, a potječe, kao što mu ime sugerira, iz grada Bologne. Ovo jelo nije pretjerano komplicirano za pripremu, ali iz nekog je razloga često predmet polemika. Svatko je, naime, uvjeren da baš on ima originalni recept, da se ova namirnica nužno mora staviti ili da se ona namirnica nužno mora izostaviti.

Sigurni smo da barem nekoliko puta godišnje svjedočimo raspravama na društvenim mrežama oko toga stavlja li se u ovaj umak mlijeko i može se li se napraviti bez crnog vina, a posebno nam je zanimljivo bilo doznati, kroz serijal Stanleyja Tuccija Searching for Italy, da oni koji se ondje drže izvornog recepta u njemu uopće ne koriste rajčicu. Nismo sigurni hoćemo li vam danas prezentirati originalne recepte, ali sigurni smo da ćemo vam prezentirati dobre. Ovi recepti za tjesteninu bolognese dolaze s potpisom slavnih chefova i vjerujte nam da ih se isplati probati.

Prema receptu Gordona Ramsayja

Slavni chef napravio je verziju umaka prilagođenog pripremi tijekom tjedna. Ako želite uštedjeti na vremenu kuhanja, sugerira, počnite s tim da naribati luk i mrkvu, umjesto da ih sjeckate. Što se tiče pomalo neočekivanih sastojaka, izdvajamo Worcestershire sos.

Prema receptu Jamieja Olivera

Uvijek dobro raspoloženi kuhar u ovom videu priprema prilično klasičnu verziju bolognese umaka. Dodatni bonus? Pokazat će vam kako pripremiti veliku količinu i kako je pravilno pohraniti u zamrzivač te koristiti mjesecima.

 

Prema receptu Ine Garten

Još jedan brzi i jednostavni recept u koji se možete pouzdati. Na prvi se pogled čini kao prilično klasičan, sve dok kuharica ne doda i malo sastojaka kao što su svježi bosiljak, muškatni oraščić i slatko vrhnje. No, bez brige, okus tradicionalnog umaka zbog njih neće izostati.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube