Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

Gastro

U Bulldogu od sada kuha Peruanac. Možete pojesti peruansko jelo ceviche, ali od dalmatinskih srdela

Zagrebački restoran Bulldog odabrao je za novog chefa 40-godišnjeg Peruanca hrvatskih korijena, Brunu Cezara Larzunda Vagnera

Chefu Bruni hrvatska kuhinja nije nepoznanica. On je iz Lime, glavnog grada Perua, a došao je u Hrvatsku prije 19 godina. Nakon završetka fakulteta za gastronomiju u Limi, u Hrvatskoj je radio kao kuhar u nekoliko restorana, od koji se ističu zagrebački Vinodol i zadarski restoran hotela Bastion Kaštel gdje je bio glavni Chef.

Iz Michelina bili su oduševljeni njegovim uzbudljivim kulinarskim rješenjima tako da je restoran Kaštel prošle godine dobio preporuku Michelina, što Bruno smatra svojim velikim uspjehom. Napisali su kako je „izvrsna kulinarska fuzija koja nudi dalmatinsku hranu s utjecajima Francuske, Italije i Perua“. S tako visokom reputacijom Bruno je početkom studenoga postao chef restorana Bulldog u centru Zagreba.

 

„Moja je ideja spajati jednostavnost i kreativnost i pri tome koristiti ne više od tri namirnice. Naravno, klasike restorana Bulldog koji su oduševljavali goste ostavit ću u ponudi, s time da ću ih nastojati poboljšati“, izjavio je prilikom preuzimanja kuhinje restorana Bulldog.

Zanimljive kombinacije hrvatskih i peruanskih jela

Chef Bruno kao primjer je naveo kako u Bulldogu možemo očekivati ceviche, peruansko nacionalno jelo, napravljeno od dalmatinskih srdela. Osim toga je, kaže, bez obzira na brojne sličnosti između hrane u Peruu i Hrvatskoj, oduševljen lokalnim hrvatskim namirnicama. Upravo te namirnice koristit će za obogaćivanje dobro poznatih hrvatskih jela. Primjerice, Brunu je oduševio matovilac kojeg miješa s gratiniranim krumpirom i svježim sirom.

Kako svaka sezona donosi u Hrvatskoj nove namirnice, tako će se u Bulldogu nekoliko puta godišnje mijenjati i karta jela. Chef Bruno tako se već sada veseli siječnju i stavljanju na kartu risotta s kestenima i pačjim prsima. U ponudi se već sada nalazi između 15 i 20 predjela i glavnih jela te nekoliko deserata.

Osim toga, svakoga dana u ponudi je barem jedno vegetarijansko jelo, za sve one koji ne žele ili ne smiju jesti meso te gluten free meni, za goste koji su netolerantni na gluten. Tako restoran Bulldog, i do sada hvaljen od domaćih i stranih gostiju, podiže ljestvicu kvalitete na posebnu razinu.

Po prvi put Bulldog će ispred lokala imati i Adventsku kućicu na kojoj će se naći mnoge delicije poput polpeta od bakalara, pulled pork sendviča s bakinim bbk umakom i karamiliziranim lukom, kobasice Bulldog, kobasice od crne svinje te muffine od dunje i badema.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba