Nekad je nužno odabrati stranu
GASTRO

U Bread Club je stigao novi kruh, s heljdom i rogačem. Zvuči apsolutno savršeno

FOTO: @breadclub_zagreb

Poznata zagrebačka artisan pekarnica svoju je ponudu odlučila obogatiti još jednim neodoljivim kruhom

Priznajemo, nismo trebale nikakav dodatni povod za još češći posjeti jednoj od dvije adrese Bread Cluba (Trakošćanska ili Vlaška ulica), ali upravo smo ga dobile. Kako su objavili na profilima svojih društvenih mreža, svoju su aktualnu ponudu odlučili obogatiti novim ukusnim kruhom, onim s heljdom i rogačem. Osim što je ukusan, ovaj kruh, navode, dolazi i s konkretnim benefitima za zdravlje; heljdino zrno bogato je ugljikohidratima, bjelančevinama, vitaminima B skupine i raznovrsnim mineralima.

Pulpa rogača, s druge strane, ima visok udio fenolnih spojeva od kojih su najznačajniji tanini. Oni djeluju antioksidativno, te zbog toga imaju povoljan utjecaj na ljudsko zdravlje. Uz to, djeluju i adstringentno na sluznicu crijeva, vežu toksine i bakterije te inaktiviraju coli bakterije, što smanjuje otok i upalu sluznice. Ovaj će kruh biti dostupan na obje lokacije, po cijeni od 35 kuna.