Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

GASTRO

U Bread Club je stigao novi kruh, s heljdom i rogačem. Zvuči apsolutno savršeno

Poznata zagrebačka artisan pekarnica svoju je ponudu odlučila obogatiti još jednim neodoljivim kruhom

Priznajemo, nismo trebale nikakav dodatni povod za još češći posjeti jednoj od dvije adrese Bread Cluba (Trakošćanska ili Vlaška ulica), ali upravo smo ga dobile. Kako su objavili na profilima svojih društvenih mreža, svoju su aktualnu ponudu odlučili obogatiti novim ukusnim kruhom, onim s heljdom i rogačem. Osim što je ukusan, ovaj kruh, navode, dolazi i s konkretnim benefitima za zdravlje; heljdino zrno bogato je ugljikohidratima, bjelančevinama, vitaminima B skupine i raznovrsnim mineralima.

View this post on Instagram

novi kruh u našoj ponudi sadrži HELJDU i ROGAČ. Heljda je pseudožitarica( zeljasta biljka u rodu s rabarbarom). Heljdino zrno bogato je ugljikohidratima, bjelančevinama, vitaminima B skupine i raznovrsnim mineralima. Pulpa rogača ima visok udio fenolnih spojeva od kojih su najznačajniji tanini. Fenolni spojevi, među kojima se nalaze tanini, djeluju antioksidativno, te zbog toga imaju povoljan utjecaj na ljudsko zdravlje. Tanini rogača djeluju adstringentno na sluznicu crijeva, vežu toksine i bakterije te inaktiviraju coli bakterije, što smanjuje otok i upalu sluznice. Zbog izuzetno visoke hidratacije preko 90% u ovom kruhu moći ćete uzivati danima ( naravno ako ćete se moći suzdržati da ga odmah cijelog ne pojedete 😉)

A post shared by for better bread (@breadclub_zagreb) on

Pulpa rogača, s druge strane, ima visok udio fenolnih spojeva od kojih su najznačajniji tanini. Oni djeluju antioksidativno, te zbog toga imaju povoljan utjecaj na ljudsko zdravlje. Uz to, djeluju i adstringentno na sluznicu crijeva, vežu toksine i bakterije te inaktiviraju coli bakterije, što smanjuje otok i upalu sluznice. Ovaj će kruh biti dostupan na obje lokacije, po cijeni od 35 kuna.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba