SERIJE

Twin Peaks, Pravi detektiv i još 12 serija koje savršeno pristaju uz kišno vrijeme

Dani kao stvoreni za bingeanje

Nešto je neosporno mazohistički u činu potrage za mračnim kriminalističkim serijama na vlažne i hladne dane poput ovoga danas. Teško je to objasniti nekome tko izbjegava taj žanr, ali ako ste i vi među onima koji se opuštaju slušajući o serijskim ubojicama, tada ste sigurno upoznati s onim osjećajem ugode i (možda ćemo pretjerati ako kažemo) osjećajem sreće koji u nama izazivaju detektivski posao, rastrojeni protagonisti i kvalitetna doza misterije.

U slučaju da se i vi protiv hladnoće i kasnojesenjeg sivila najuspješnije borite debelim čarapama, brzom hranom i slown burn pričama, tada nastavite čitati jer vam donosimo čak 14 serija koje će vas provjereno prikovati uz televizijski ekran, a o kojima nećete prestati pričati svojim prijateljima ni tjednima poslije.

Upozorenje: savršene su za bingeanje pa se zato opskrbite dovoljnim količinama hrane i tekućine za cjelonoćno rješavanje zagonetki.

Ubojstvo (The Killing, 2011)

Misteriozno ubojstvo sedamnaestogodišnjakinje, napeta politička kampanja i kišni Seattle, tim bismo riječima najbolje opisali ovu sjajnu američku adaptaciju istoimene danske serije iz 2007. The Killing je slow burn utjelovljenje sivog jedanaestog mjeseca te stoga apsolutno zaslužuje prvo, počasno mjesto na našoj listi.

Pravi detektiv (True Detective, 2019)

Iako je prva sezona bez ikakve dvojbe jedna od najboljih u povijesti televizije, na ovu listu stavljamo treću sezonu iz 2019. jer nam neispavani Matthew McConaughey mnogo više pristaje uz sparne ljetne noći.

Mindhunter (2017)

Psihološki triler s potpisom Davida Finchera koji će obožavati svi oni koje zanima um devijantnih pojedinaca. Želimo treću sezonu!

Twin Peaks (1990)

Ovu je seriju jednostavno nemoguće opisati jednom rečenicom, a kada je pogledate, bit će vam jasno i zašto.

Dark (2017)

Najmanje kriminalistička od svih na ovoj listi, ali svejedno smo je morali uključiti jer je dovoljno mračna, hladna i misteriozna da ispunjava sve ostale kriterije.

Povrh jezera (Top of the Lake, 2013)

Progonjena nelagodnom prošlošću i još nelagodnijim okolnostima nestanka trudne dvanaestogodišnjakinje u maloj novozelandskoj zajednici, Elizabeth Moss nosi ovu seriju u apsolutno svakome smislu te riječi.

Pad (The Fall, 2013)

Čak i nekoliko tjedana nakon gledanja ove serije, dva smo puta prije spavanja provjeravali jesu li nam ulazna vrata zaključana.

Pehist: Život i smrti Roberta Dursta (The Jinx, 2015)

Iako je riječ o true crime dokumentarnoj seriji, priča je toliko bizarna i fascinantna da ni po čemu ne zaostaje za fikcijom, dapače.

Mare iz Easttowna (Mare of Easttown, 2021)

Ako ni zbog čega drugoga, ovu seriju pogledajte zbog sjajne Kate Winslet koja je za ulogu Mare dobila i Emmyja.

Slom (The Undoing, 2020)

Spoiler alert: promijenit ćete mišljenje o potencijalnom ubojici najmanje sto puta tijekom sezone.

Kobna noć (The Night Of, 2016)

One night stand nikada nije zvučao strašnije.

Braneći Jacoba (Defending Jacob, 2020)

Jer Chris Evans jako dobro izgleda progonjen mišlju da je njegov četrnaestogodišnji sin Jacob potencijalni ubojica.

Unbelievable (2019)

Serija inspirirana člankom koji je nagrađen Pulitzerovom nagradom jedna je od onih koje će vas nastaviti proganjati i godinama nakon. Vjerujte nam.

Fargo (2014)

Ako ste voljeli film, seriju ćete voljeti još više. Pogotovo prvu sezonu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube