SERIJE

Tri genijalne i prenapete nordijske krimi serije koje ste vjerojatno propustili pogledati

Spremite se za binge-watching

I dalje smo u stalnoj potrazi za dobrim kriminalističkim serijama koje će nas do zadnje sekunde zadnje epizode držati prikovanima za male ekrane. A kad je riječ o tom žanru, složit će se većina, uvijek se dobro okrenuti skandinavskoj, odnosno nordijskoj produkciji. Atmosfera je ondje nekako uvijek posebno tmurna, likovi posebno rastrojeni, a zaplet uvijek izgleda vrlo uvjerljivo. Kultne i masovno popularne naslove poput serija Bron/Broen i The Killing, vjerujemo, svi poznaju, ali postoji i cijeli niz manje poznatih, ali jednako cijenjenih naslova. O kojima se radi i zašto im se isplati pružiti prilika, provjerite u nastavku.

The Valhalla Murders

Radnja prati Arnara, policijskog djelatnika specijaliziranog za izrađivanje profila zločinaca. Iz Osla, gdje godinama živi i radi, poslat će ga na rodni Island, kako bi pomogao uhvatiti prvog serijskog ubojicu s kojim se ta zemlja ikad susrela. Ondje će mu partnerica postati Kata, lokalna detektivka, s kojom će se naći pred gotovo nemogućim izazovima. Serija ima jednu sezonu, i sastoji se od osam epizoda. Seriju možete pogledati na Netflixu.

Beartown

Hokej nudi gotovo posljednji tračak nade gradu Beartownu i njegovim stanovnicima, pa biti zadužen za uspjeh lokalne momčadi nije jednostavan zadatak. Dan državne polufinalne utakmice ostat će upamćen kao ultimativni povod za nasilje; jedna će djevojka ostati vječno traumatizirana, a cijeli će grad, posljedično, krenuti putem previranja, neizvjesnosti i velikih podjela. Serija ima jednu sezonu, i sastoji se od pet epizoda. Dostupna je za gledanje putem HBO GO platforme.

Trapped

Kao da ekipi lokalnih istražitelja iz zabačenog islandskog grada nije dovoljno što s malo resursa i lošom suradnjom od strane stanovništva pokušava riješiti složen slučaj ubojstva, događa se i veliko nevrijeme. Njihov grad postaje izoliran od ostatka zemlje, a situacija se višestruko komplicira i na trenutke djeluje bezizlazno. Serija ima dvije sezone od po 10 epizoda, a treća je već potvrđena. Možete je pogledati na Netflixu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba