PUTOVANJA

Tri dana boravila sam u luksuznom Kempinski Hotelu Adriatic. Jesen u Istri može biti baš čarobna

FOTO: PR

Jesen u Istri stvarno je odlična ideja, posebice ako kao ja imate prilike odsjesti u jednom od najluksuznijih hrvatskih hotela

Nekoliko dana u Istri, s naglaskom na Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, jedan je od onih press poziva koji se po definiciji ne odbijaju. Kad uz to sve skupa ustanovite i da program puta nije nakrcan od sedam ujutro do 21 sat navečer, nego uključuje tek nekoliko hedonističkih događanja kao što su posjet famoznoj Vinariji Kozlović, prekrasnom Grožnjanu i kušanje Zigante tartufa, odlazak na večeru u cijenjeni umaški restoran La Boheme, ali i kao grand finale posjet i večera u Kempinski Hotelu Portorož te školica golfa, onda znate da je vaš odaziv bio stvarno dobra odluka.

Polazak iz Zagreba u rane jutarnje sate usred radnog tjedna za nas nekoliko novinara i influencera bila je zapravo jedna prava mala pobjeda. Prva postaja, kojoj sam se možda i najviše veselila, bila je Vinarija Kozlović gdje smo od istoimene obitelji uz njihovo vodstvo dobili pravi uvid u ovu uspješnu hrvatsku vinsku priču koja se vrijedno stvara generacijama.

Uz kušanje nekoliko novih vina ili kako se kaže, uz dobru kapljicu i interesantan razgovor, dobili smo samo potvrdu svega onoga što već znamo i zbog čega su prepoznati i u svijetu – da se upravo ondje stvaraju vina u kojima Kozlovići zajedničkim snagama njeguju svoj prepoznatljivi izričaj i karakter autohtonih istarskih sorti i to stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa, znanja koja onda objedinjuju u, kako vole sami nerijetko reći, svojim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost.

Ugodno omamljeni put smo nastavili prema beskrajno šarmantnom Grožnjanu. Gradić je to koji je u jesen pomalo pust, ali neobično čaroban, te u ovo godišnje doba ostavlja jedan potpuno drugačiji dojam od onog koji se možete osjetiti ljeti.

Cjelokupni doživljaj bio je upotpunjen zalogajima s potpisom Zigante, ali i pokojom domaćom rakijom s nogu koju unatoč svemu nismo mogli odbiti. Teranino Aura koji se stvara u Buzetu bio je moj apsolutni favorit, kao i neobično zanimljiva Zigante čokolada s tartufima.

Gustiozni zalogaji koji su se cijeli dan stapali s pomno biranim pićima bili su taman dovoljni da izdržimo do zakazane večere. No, prije toga slijedio je dolazak i smještaj u Kempinski Hotel Adriatic. Već ulazak u raskošni lobby u kojem dominiraju mramor i ambijentalna pozadinska rasvjeta koja cijelom zadnju daje jedan luksuzni glam doživljaj, ukazivala je da ćemo se ovdje itekako opustiti, uživati i biti paženi kao najveće VIP zvijezde. Tako je i bilo.

Iako smo svi kasnije konstatirali da je ulazak u sobu ovog hotelskog zdanja od pet zvjezdica pozivao da u njoj odmah ostanemo i da se, ili ušuškamo u taj ogromni krevet koji podsjeća na oblak, ili pak napravimo toplu kupku u gigantskoj raskošnoj kupaonici s mega kadom, odlazak na večeru u La Boheme u Umagu bio je must.

Glad je ipak prevladala, a već kod prvog slijeda bilo je jasno da će naša nepca propisno uživati u svakom idućem, čemu je dodatno u korist išao i moderni ambijent restorana, sjajno društvo te vrlo pristupačan, ambiciozan mladi chef koji nas je imao potrebu provesti kroz sve ono što je specijalno za nas tu večer pripremio.

Sutrašnji dan bio je rezerviran pak za školicu golfa u Golf Adriatic resortu u sklopu hotela. Uz mini teoriju prešli smo jako brzo na djelo, točnije ispucavanja loptica.

Dok su se neki u golfu snašli iznenađuje dobro, drugi su pak, ruku na srce, temeljito preorali cijeli teren. Poneki od nas zaključili su i kako im golf stvarno dobro leži te da bi mu se u skorijoj budućnosti nekom prilikom mogli i malo ozbiljnije vratiti. A što bi golf bio da nije bilo i famoznog golf autića kojim smo se proveli kroz prostrano resort imanje.

Kako bismo dobili detaljni uvid u cjelokupni Kempinski kompleks uslijedilo je i razgledavanje samog hotela.

Malo je reći kako je u pitanju vrhunski smještaj koji uključuje 186 luksuznih soba i apartmana s prostranim balkonima ili terasama. Privatna plaža, opuštajući spa centar u kojem smo se imali prilike nekoliko sati opustiti, konferencijski sadržaji za poslovna i društvena događanja te inovativna kuhinja i izuzetna gastronomska ponuda dva vrhunska restorana, iz prve ruke vam mogu reći kako će vaš boravak ovdje pretvoriti u nezaboravni doživljaj.

Ono što ovom Kempinski zdanju ide u korist jest i to da je okružen slikovitim maslinicima i vinogradima te da ovaj djelić raja uživa i u prekrasnom pogledu na Jadransko more te nudi izuzetnu udobnost i privatnost.

Kao točka na i ovog divnog, ali kratkog odmora i uživancije bio je posjet i večera u susjednom Kempinski Portorož hotelu gdje nas je sve jednoglasno oduševio njegov stari dio uređen u klasicističkom stilu. U tom impresivnom ambijentu poslužena nam je i fantastična večera od tri slijeda čime je i službeno završio ovaj naš mini hedonistički bijeg iz grada.

Svoje utiske i dojmove sređivali smo još vožnjom kroz pitoresknu Istra uz još jedno vrijedno stajanje – posjet uljari Mate čija su nas maslinova ulja tijekom večere u La Bohemu razoružala.

Za kraj samo mogu zaključiti da je posjet Istri izvan sezone, u ovom slučaju u jesen, zaista dobra ideja posebice za kakav vikend odmor. Sadržaja je zaista puno, a baterije ćete zagarantirano napuniti i kući se vratiti neopterećeni.

Hvala Sintagma Mediji na pozivu!