FORMA

Sadržaj omogućava adidas

Trčanje, treninzi snage, mentalna podrška i savjeti o prehrani. adidas Runners nude baš sve što sam tražila

Nakon odrađenih konzultacija i prvog treninga trčanja, došao je red na isprobavanje ostatka bogatog sadržaja koji se nudi članovima adidas Runnersa

Prošli sam tjedan, možda već znate, došla do svojevrsne kulminacije onoga za što sam se tjednima pripremala, svog prvog trkačkog treninga. Suprotno mojim neutemeljenim strahovima, taj je trening, zahvaljujući odličnoj ekipi punoj podrške, a nadasve stručnom vodstvu trenera, prošao vrlo glatko, a na kraju sam ponajviše iznenadila samu sebe shvativši da se doista veselim sljedećem.

Podsjećam, moja je avantura s trčanjem krenula tako što sam o njemu, odnosno o tome koliko se na njega lako navući, počela slušati od sve većeg broja prijatelja, ali i poznatih osoba koje pratim putem društvenih mreža. Treniranje mi samo po sebi nije bilo strano; nakon problema s donjim dijelom kralježnice dobila sam liječničke naputke o nužnosti rekreativnog vježbanja, zbog čega sam proteklih nekoliko godina provela odlazeći u teretanu nekoliko puta tjedno.

Trčanje je ipak bilo jako, jako dobra ideja

Sandro Lendler

Pomalo očekivano, u nekom je trenutku došlo do zasićenja i tako sam, malo po malo, pronašla svoj put do adidas Runnersa, zajednici koja diljem svijeta okuplja zaljubljenike u trčanje – i to besplatno. Prvo sam se uputila u kupovinu odgovarajuće opreme i nabavila najnoviji model adidas tenisica za trčanje, SL20, nakon toga sam prošla konzultacije s trenerom Franom Bobanom kako bih vidjela u kakvoj sam formi, a onda, napokon, odradila i preživjela spomenuti trkački trening.

Nakon svega toga, došao je red i na upoznavanje s ostalim sadržajem koji se nudi članovima adidas Runners zajednice. A vjerujte mi, ima ga napretek. Osim trkačkih treninga, možete odlaziti i na njihove treninge snage, kao i joga treninge. Ana Jagarinec, movement coach, u jedno mi je rano jutro pokazala koliko moćni kružni trening pomaže u kretanju u bolji dan, dok je Marie Wasler, yoga & nutrition coach, poslije nama vježbačicama pripremila vrlo ukusni i zdravi doručak na bazi prosa, te podijelila savjete o zdravoj prehrani.

Radionice o zdravoj prehrani, ali i osnaživanju naših osobnih kapaciteta

Sandro Lendler

Baš kao što i inače možete očekivati da ćete ondje naići na razne radionice o važnosti zdrave prehrane ili tjelesne aktivnosti, možete računati i na psihološku potporu. Razgovarala sam tako sa Sandrom Župarić, psihologinjom iz Mentalnog treninga, koji stalno surađuju s Runnersima i podučavaju ih o važnosti mindfulnessa, savjetuju po pitanju motivacije i prolasku kroz lošije dane s kojima se svi susrećemo.

U konačnici, nevjerojatno mi je drago što sam se odlučila upustiti u cijelu ovu priču. Treninzi snage neće mi, kako sam se pribojavala, nedostajati jer mi se nude i ovdje, samo što sam sad dobila još jedan tip treninga u kojem uživam – trčanje. Moto kampanje modela tenisica adidas SL20 u kojima trčim glasi upravo Faster Than, a poanta je da svatko za sebe odredi od čega to želi biti brži, odnosno bolji.

Ja sam, shvativši da trčanje i ubrzani rad srca nisu nešto od čega trebam bježati, zaključila da sam postala brža od same sebe. Da se razumijemo, ja sam i dalje ja – samo nešto brža i snažnija.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba